שני שיניים קידמיות נשברו

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• שני שיניים קידמיות נשברו
    שרון
    04/09/2008

שלום, אני זקוקה לעזרה בדחיפות היום, בתי בת השנה ושבעה חודשים נפלה ושברה שתי חתיכות משיניה הקדמיות כך ששתיהן נפגעו. לקחתי אותה כמובן בדחיפות לרופא שיניים שהסתכלה עליה ואמרה שכרגע אין מה לעשות מכיוון והיא קטנה מידי. שאלתי האם לא ניתן לתקן את הנזק שנגרם או לפחות לשייף לה קצת את הקצה שלא יהיה חד? ובמידה ולא ניתן לתקן עכשיו אז מתי כן ניתן? ובכלליות מהם השיטות לטיפולי וצילומי שיניים בגיל הזה? ועוד שאלה קטנה - כיצד אני יכולה ללמד את ביתי לצחצח שינים כמובן בעזרתי - הכוונה איך אני מלמדת אותה לירוק את משחת השיניים [ קניתי לה משחת שיניים מיוחדת לגילה] בתודה מראש על תשובתכם, שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שני שיניים קידמיות נשברו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שיניים נשברו

פרופ' חיים סרנת
    11/09/2008

ניתן להחליק את השינים השבורות אם הן עלולות לשרוט את השפה או הלשון. לא נחן לעשות טיפול מורכב המחייב שימוש בסדציה במרפאה שאינה בי"ח לפני גיל שנתיים.לגבי שיחזור השיניים תלוי מהי מידת הנזק רק במקרה של נזק בולט או שמסכן את מוך השן יש לשקול טיפול נוסף
    צחצוח השיניים בגיל הרך הוא בידי ההורים! ילד לפעמים עד גיל 6-7 לא מבצע צחצוח יעיל. צריך להרגיל את הילד לטקס קבוע בשיתופו. משחת השיניים המותאמת לגיל הרך וכשמשתמשים בכמות קטנה - כגודל אפון קטן, מביאים בחשבון שחלק יבלע אך לא יגרום נזק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו