מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר אמייל בשןדליה01/12/2008
ביקרתי עם ביתי בת 3.5 אצל רופאת שיניים מומחית לילדים שאמרה שיש לביתי חורים בשינייה הטוחנות עקב מחסור בציפוי אמייל בשן שהתפתח עוד בהריון.היא הפנתה אותי לבי"ח שניידר לצורך טיפול בהרדמה מלאה שיכלול סתימות וכתרים. אני מאוד לחוצה מהמידע הזה ותוהה מהם הסיכונים הכרוכים בהרדמה מלאה, היא יעצה לעבור זאת בהרדמה מלאה כי צריך לטפל ב 4 שיניים. ומה הסיכונים בסדציה.ואיזה עוד אפשרויות ישנן שיתאימו לילדה בגיל זה שאגב, שיתפה פעולה מצויין. מקריאה קצרה בשאלות קודמות ובתשובותיכם נראה שד"ר רויטל יותר מתנגדת להרדמה ופרופ' סרנת יותר בעד(?)אך לא מצאתי מידע לגבי הסיכונים. אני חוששת מאוד מכל התהליך הזה ומנסה לחפש כמה שיותר מידע בנושא. אשמח אם תעזרו לי באינפורמציה ואם תוכלו לומר לי מה היא עצתכם תודה מראש דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אמייל בשן - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן27/07/2016פשוט מאוד
בהרדמה כללית את חותמת שיודעת שיש סכנת מוות.
לכל חומר יש גרף מינון כנגד תגובה.
חומר שיודע בהגברת מינון להפסיק נשימה מסוכן יותר
כל עוד משתמשים לסדציה בחומר שטווח פעולתו אינו כולל הפסקת נשימה יש פחות סיכון.
יש פרוצדורות רפואיות שדורשות הרדמה כללית והיא פחות מסוכנת מסדציה בכל מיני קוקטיילים. אבל טיפול שיניים ב4 שיניים הקסם היחידי כיום לבצעו בהרדמה כללית הוא שזה בחינם.
אותי זה מזעזע , מכעיס אבל קשה להתמודד עם אפקט החינם....
עניתי לך בכנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חוסר אמיל בשן
פרופ' חיים סרנת02/12/2008לעתים, חלה הפרעה בתהליך ההסתיידות של הזגוגית (אמיל) בשן היוצרת פגם בכותרת השן. פגם זה מהוה מקום נוח לחיידקים לפתח עששת והתוצאה הרס של השיניים הפגועות זמן קצר אחר בקיעתן. ההחלטה אם לטפל בהרדמה או בסדציה תלויה בשיקול דעתו של הרופא , עומס הטיפולים והעדפת ההורים. כל טיפול רפואי כגון סדציה או הרדמה כרוך בסיכון כלשהו אך כשהוא ניתן ע"י רופאים מיומנים בעלי ציוד מתאים במרפאה מתאימה ,ניתן לתת טיפול יעיל וטוב לילד. לגבי סיכונים ספציפיים יש לשןחח עם הרופא המטפל או הרופא המרדים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש דרך להגן על השן ?
מרסל27/07/2016האם יש דרך להגן על השן אם יש חוסר אמייל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)