מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צחצוח שיניים - פעוט בן שנתייםשיר07/12/2008
שלום, תודה על התייחסותכם. בני בן שנתיים וחודשיים בקרוב. עדיין אינו מצחצח שיניים. לעיתים מחקה אותי כשאני מצחצחת שיניים לידו, תוך שהוא מחזיק את מברשת השיניים (ללא שום משחת שיניים עליה) ו"מצחצח" את שיניו הקדמיות. לאחר מכן משחק במברשת השיניים, ללא מגע בשיניים. ואחר כך נותן לי את מברשת השיניים על מנת שאחזיר לכוס בה אנו שמים את המברשות ומשחות השיניים. זה מטריד אותי שבני עדיין אינו מצחצח שיניים, ולצערי אני ובעלי אשמים בכך משום שאיננו מתעקשים שיצחצח ומשום שאין לנו שגרת צחצוח בכל ערב. אחת לכמה שבועות אנו מגישים לו המברשת שיניים על מנת שיצחצח ואז קורה כמתואר לעיל. 1. האם בגיל זה חייב לצחצח שיניים? 2. האם בגיל זה (כאמור שנתיים וחודשיים) עליו לצחצח שיניים ממש עם מברשת שיניים ועם משחת שיניים? 3. איזו מברשת ובעיקר איזו משחת שיניים מומלצת לילד בגיל שנתיים? (האם משחה המכילה פלואוריד או נטולת פואוריד? 4. לפני מס' חודשים ביקרנו במרפאת שיניים לראשונה, והרופא אמר שהכל נראה תקין ושנבוא לביקור נוסף כעבור חצי שנה. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צחצוח שיניים לפעוט
פרופ' חיים סרנת07/12/2008בהחלט חשוב לצחצח שיניים מיום בקיעת השן הראשונה. יחד עם זאת ברור שמטלה זו מוטלת על ההורים. עד גיל 6-7 לרוב הילדים אין עדיין מיומנות מספקת לצחצןח יעיל. ההורה צריך לבחור מברשת בעלת ראש קטן, סיבים רכים וידית גדולה ,להשתמש במשחה , המכילה פלואוריד- בכמות קטנה עד גיל 6 כי ילדים רבים בולעים את המשחה ולצחצח פעמים ביום את שיני ילדיהם. הילד יכול גם הוא להחזיק את המברשת ,לחקות את ההורים "ןלצחצח" לבד וההורה משלים אחריו,
טוב עשיתם שהלכתם לביקור ראשון וכדאי להמשיך באופן סדיר ולקבל הדרכה ויעוץ מהרופא הבודק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)