ציחצוח שיניים בן 1.9

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• ציחצוח שיניים בן 1.9
    ליאת
    19/12/2008

שלום, הבן שלי בן שנה ותשעה חודשים. יש לו בפה אם אני לא טועה 16 שיניים. השאלות שלי: 1. כמה שיני חלב אמורות להיות בסיום הצמיחה ? (20 ?) 2. הוא לא מוכן בשום אופן שנצחצח לו שיניים...הפה שלו מאוד רגיש הוא כל הזמן מצמיח שיניים בקצב של אחת אחרי השניה מגיל 5.5 חודשים. אני לא רוצה להתעקש איתו כדי לא ליצור אנטי. האם באמת ציחצוח של שיני חלב שבמילא יתחלפו כ"כ חשוב ? יש לכם עצה בשבילי ? ניסינו לצחצח יחד -אמא אבא והילד, ניסינו תוך כדי שירים ומשחקים, מתוך שינה זה מעיר אותו....לא יודעים מה לעשות... תודה ושבת שלום. ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציחצוח שיניים בן 1.9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• **מדגישה שאני עדיין מחכה לתשובה**

ליאת
    23/12/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צחצוח שינים בגיל צעיר (2)

פרופ' חיים סרנת
    25/12/2008

עם גמר הבקיעה יהיו לילדך 20 שיניים בערך בגיל שנתיים וחצי-שלוש. חשוב מאד לצחצח שיניים בגיל צעיר מהשן הראשונה כי תוחלת החיים של השיניים בם=פה ארוכה יחסית. השן הטוחנת נשארת בפה עד גיל שתים עשרה ומעלה. אם לא שומרים על בריאות שיני החלב ולא מטפלים בהן יש חשש לעששת, שעלולה להתפתח ולגרום הרס, כאב וזיהום ואף לעבור לשינים הקבועות הבוקעות בגיל שש ,שבע. את הצחצוח עושים עם ההורים. בעדינות אך בנחישות על מנת להפוך את הצחצוח להרגל. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו