טיפול שיניים

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• טיפול שיניים
    עוזי
    17/03/2009

השאלה שלי היא מה עושים עם הבן שלי שלא מוכן בשום פנים ואופן לקבל טיפול אצל רופאת שיניים. עלי לציין שבפעם הראשונה הרופאה עשתה לו כתר והוא ישב על הכסא בלי לזוז הטיפול היה גם עם מסיכת גשם אבל בפעם השניה הוא סירב בכל תוקף ללכת למרפאת השיניים אבל לאחר מאמצים רבים ושכנועים וכמובן קנינו לו מתנה רק כדי שיטפל בשיניים אחרי שהרופאה כבר עשתה לו זריקה הוא השתולל ולא רצה לשבת יותר על הכסא למרות שהטיפול נעשה ללא מסיכת גשם. מה עושים נכון לעכשיו יש לו חור מאוד גדול בשן והאם כדי לטפל עם גז צחוק ומה הסיכונים בזה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שיניים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שיניים

פרופ' חיים סרנת
    18/03/2009

השאלה לא מאפשרת תשובה מדויקת כי לא נאמר אפילו גיל הילד. עיצה ראשונה ועיקרית היא לגשת לרופא שיניים מומחה לילדים, שיתכן שגישתו היתה אחרת לגבי סדר הטיפולים וכן יש בידיו אפשרויות טיפול כמו גז צחוק (שלא נראה לי מספיק בשלב זה), תרופות סדטיביות (טשטוש) שונות ועוד . הכל תלוי בחומרת המצב ,מספר הטיפולים ןתגובתו של הילד.צריך גם לגשת לסיטואציה בסבלנות ולאפשר לילד להתגבר על החויה הלא נעימה וללמוד דרך התנהגות מוצלחת יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתוף פעולה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    18/03/2009

אמנם גיל הילד שזו אינפורמציה קריטית ביכולת ההתמודדות שלו חסרה בשאלתך וזה מקשה על ההתייחסות אך העובדה שזועקת בבעייתיותה היא העובדה שמהמשתמע משאלתך, הילד חווה טיפול ראשון מורכב מאוד שלא היתה לו שום יכולת להתמודד איתו. הוא ישב יפה כי הוא ילד מחונך מהגית אך בצוע הרדמה וכתר בישיבה ראשונה זו מטלה קשה ולכן הילד הסיק את המסקנה ההגיונית מבחינתו: לא רוצה ללכת ל"מבחן" בו אני נבחן על חומר שאיני מכיר.
    תפקיד רופא השיניים לילדים זה בטיפול הראשון לתת לילד מטלות בן הוא יכול להצליח-מעין סימולציה של טיפול ללא דברים מצעבמים כמו הרדמה מקומית או כתר...
    רצוי לבצע ניקוי בו המכשיר הרוטט בפה, לשטוף עם מים, להכיר את השואב ובעקר לדאוג שהילד יצא גיבור. כך מאמנים אותו להצליח.
    בפעם הבאה מכירים לו עוד דברים ואז, בגלל ההדרגתיות,יש סיכוי שיצליח.
    גיל הילד מאוד משנה כדי לדעת איך וכמה הוא יכול לקלוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו