מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צחצוח שיניים לבת שנה וחצישלומי15/04/2009
שלום
אשתי מכריחה את ביתנו לצחצח שיניים, היא עושה את זה בכוח עדיין כך שביתנו בוכה ומתנגדת.
אני חושב שזה יעשה את הפעולה ההפוכה, ויגרום לה לאנטי בעתיד. לדעתי יש לתת לה את המברשת ולצחצח יחד איתה, (כך אני עושה) וכך היא מחקה אותי ומצחצת לבדה, למרות שזה לא מאה אחוז אבל לפחות זה יקנה כלים לעתיד.
תעתכם בבקשה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צחצוח בגיל שנה וחצי
פרופ' חיים סרנת15/04/2009לדאבוני מחקרים מראים שעד גיל 6-7 רוב הילדים לא מבצעים צחצוח שיניים יעיל, בודאי שלא בגיל שנה וחצי. התפקיד נשאר בידי ההורים ולפעמים יש התנגדות של התינוק ואז יש למצוא דרכים של משחק משותף הילד מכניס את המברשת וההורה משלים את הניקוי. בהדרגה, בסבלנות אבל גם בנחישות אפשר להרגיל ילדים לצחצח שיניים בלי ריב ובלי "טראומה לעתיד". בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחצוח בגיל שנה וחצי
ד``ר רויטל שסקין-בלצן16/04/2009יש שתי מילים שהפריעו לי בשאלתך: 'מכריחה' ו'בכוח'.
בגיל של בתך כמעט כל פעולה ניתנת להגדרה לפי קריטריון זה ולא עולה בדעתך שזה כך.
החלפת טיטול, ניקוי צרכיה , מתן ויטמינים-כל זה אתה עושה בלי לבקש רשות. גם לא אמבטיה. אלו פעולות שברור לך שאתה צריך לבצע כדי לאפשר את קיומה של בתך ולא עולה על דעתך לבקש רשות. מכיוון שזה כה ברור לך גם בתך מקבלת זאת בטיבעיות.
ניקוי שיניים יכול בגיל זה להתבצע בעדינות עם גזה רטובה או מברשת קטנה ועדינה-ללא משחה. רופא שיניים לילדים יכול להדריך אותך. הניקוי חשוב והכרח כמו ניקוי כל איבר אחר רק שהיא בתקופה אוראלית ומותר לה לבכות-בעקר אם אתה מרגיש חוסר בטחון והיא חשה אותו ממך. אם תעשה זאת בחיוך ותעודד אותה תוך כדי ותהיה עקבי והחלטי אזי הילדה תקבל זאת בטיבעיות,כשם שהיא מקבלת את כל הפרוצדורות האחרות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)