צחצוח שיניים לבת שנה וחצי

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• צחצוח שיניים לבת שנה וחצי
    שלומי
    15/04/2009

שלום
    אשתי מכריחה את ביתנו לצחצח שיניים, היא עושה את זה בכוח עדיין כך שביתנו בוכה ומתנגדת.
    אני חושב שזה יעשה את הפעולה ההפוכה, ויגרום לה לאנטי בעתיד. לדעתי יש לתת לה את המברשת ולצחצח יחד איתה, (כך אני עושה) וכך היא מחקה אותי ומצחצת לבדה, למרות שזה לא מאה אחוז אבל לפחות זה יקנה כלים לעתיד.
    תעתכם בבקשה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צחצוח שיניים לבת שנה וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צחצוח בגיל שנה וחצי

פרופ' חיים סרנת
    15/04/2009

לדאבוני מחקרים מראים שעד גיל 6-7 רוב הילדים לא מבצעים צחצוח שיניים יעיל, בודאי שלא בגיל שנה וחצי. התפקיד נשאר בידי ההורים ולפעמים יש התנגדות של התינוק ואז יש למצוא דרכים של משחק משותף הילד מכניס את המברשת וההורה משלים את הניקוי. בהדרגה, בסבלנות אבל גם בנחישות אפשר להרגיל ילדים לצחצח שיניים בלי ריב ובלי "טראומה לעתיד". בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צחצוח בגיל שנה וחצי

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    16/04/2009

יש שתי מילים שהפריעו לי בשאלתך: 'מכריחה' ו'בכוח'.
    בגיל של בתך כמעט כל פעולה ניתנת להגדרה לפי קריטריון זה ולא עולה בדעתך שזה כך.
    החלפת טיטול, ניקוי צרכיה , מתן ויטמינים-כל זה אתה עושה בלי לבקש רשות. גם לא אמבטיה. אלו פעולות שברור לך שאתה צריך לבצע כדי לאפשר את קיומה של בתך ולא עולה על דעתך לבקש רשות. מכיוון שזה כה ברור לך גם בתך מקבלת זאת בטיבעיות.
    ניקוי שיניים יכול בגיל זה להתבצע בעדינות עם גזה רטובה או מברשת קטנה ועדינה-ללא משחה. רופא שיניים לילדים יכול להדריך אותך. הניקוי חשוב והכרח כמו ניקוי כל איבר אחר רק שהיא בתקופה אוראלית ומותר לה לבכות-בעקר אם אתה מרגיש חוסר בטחון והיא חשה אותו ממך. אם תעשה זאת בחיוך ותעודד אותה תוך כדי ותהיה עקבי והחלטי אזי הילדה תקבל זאת בטיבעיות,כשם שהיא מקבלת את כל הפרוצדורות האחרות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו