לבני בן ה3+ לא נסגרות השיניים הקדמי

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• לבני בן ה3+ לא נסגרות השיניים הקדמי
    זאב
    07/07/2009

שלום רב,

בני בן 3+, לאחרונה שמנו לב ששיניו הקידמיות אינם נסגרות עד הסוף.

כאשר הוא סוגר את שיניו, האחוריות נסגרות מצויין אך הקידמיות רחוקות בכ2 ס"מ(העליונות מהתחתונות) והוא אינו מצליח לסגור את פיו בשלמות.

יש לציין שהוא מוצץ עדיין מוצץ ואני חושש שזו הסיבה לבעיה....:-\

האם יש צורך להיות מודאג?

האם כאשר יתחלפו לו השיניים לבשריות הבעיה תסתדר?

האם להפסיק במיידית עם המוצץ?

אנא עיזרו לי, אני נורא מודאג....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לזאב

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    07/07/2009

אתה צודק-הרווח הקדמי מתאים בדיוק למתאר המוצץ ויישאר כך כל עוד בילד משתמש במוצץ ואין בכך כל פסול. שיניים בוקעות עד שהן מגיעות להתנגדות שמונעת המשך בקיעה .כך השיניים התחתונות בוקעות עד שפוגשות את העליונות וההיפך, או שן קדמית פוגשת את השפה. המציצה בגיל בנך חשובה להתפתחותו ותמיד עדיף מוצץ על אצבע. כשיתבגר עוד קצת, בסביבות גיל 5 אולי(?) אז יפסיק עם המוצץ והשיניים תבקענה והרווח ייסגר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה על המענה המהיר....

זאב
    07/07/2009

כשאת אומרת ואני מצטט "שיניים בוקעות עד שהן מגיעות להתנגדות שמונעת המשך בקיעה .כך השיניים התחתונות בוקעות עד שפוגשות את העליונות וההיפך".... מה זאת אומרת? הם יגדלו ויהיו ארוכות מאד מכיוון שהמוצץ גם דחף אותם מעט כלפי חוץ.
    בכל אופן הודעתי לאישתי שתגמול מהמוצץ, ותיאמתי תור לביקורת אצל רופא שיניים בכללית סמייל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו