כתמים שחורים/אפורים על השיניים

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• כתמים שחורים/אפורים על השיניים
    טל צרפתי
    08/07/2009

שלום רב,
    לביתי בת ה-3 הופיעו לפני חצי שנה כתמים שחורים (בהירים) על שיניה בצמוד לחניכיים וגם בתוך פסי השן בפנים חלל הפה.
    אני מצחצחת לה שיניים פעמיים ביום ללא יוצא מן הכלל, היינו כבר פעמיים אצל רופא שיניים והנ"ל ציין כי אלו חיידקים ואין מה לעשות בנדון.
    אני מאוד פדנטית בכל הנוגע לשיניים ובכל פעם שאני מצחצחת לה שיניים אני מנסה להוריד את הכתמים- לרוב הם יורדים אך מופיעים במהלך היום לאחר מספר שעות ללא צחצוח...שבוע שעבר נסענו באמצע הלילה לאילת ולא צחצחנו שיניים מאחר והיא ישנה באוטו, עד הצהריים כל השיניים הקדמיות שלה היו שחורות מזעזעות- וכשצחצחנו, הכל ירד.
    בחיים לא נתקלתי בדבר כזה...
    האם יש דרך להסיר את הכתמים לחלוטין? אני מרגישה שנכשלתי בנקיון השיניים שלה- המודעות שלה מאוד גבוהה, בלילה היא יודעת שאחרי צחצוח שיניים לא אוכלים כלום...ולרוב לא עושה בעיות לצחצח את שינייה.

תודה מראש
    אמא מיואשת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתשובה לשאלתי...

טל
    09/07/2009

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים שחורים

פרופ' חיים סרנת
    09/07/2009

התיאור שניתן יוצא דופן. ישנה צביעה שחורה בשיניי ילדים, אך זו אינה נעלמת על ידי צחצוח רגיל. רובד שיורד על ידי צחצוח ונוצר תוך כדי כמה שעות, צבעו לרוב אינו אפור. לבירור מדויק של הבעיה, כדי להתייעץ עם מומחה לרפואת שיניים לילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו