בעיות שיניים לילד חרדתי

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• בעיות שיניים לילד חרדתי
    ליאת
    27/07/2009

בני בן 6 וחצי עם הרבה בעיות שיניים. בטיפולים משתולל למרות גז צחוק וזריקה. האם מומלץ לטפל בהרדמה מלאה בכל הבעיות? האם יש מרפאה/רופא מסויים מומלץ?
    אודה לעזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שיניים לילד חרדתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5 וחצי-לא להרדמה כללית

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    28/07/2009

המפתח לתשובה הוא גילו של הילד. ילד בן 5 וחצי צריך להיות מסוגל לשתף פעולה לטיפול שיניים-אלא שהרופא שהוא יגיע אליו צריך להיות מיומן בטכניקות של בניית אמון והפחתת חרדה וזו בגדול ההכשרה שהקבל רופא שיניים שעובר התמחות ברפואת שיניים לילדים והוא/היא מומחה לרפואת שיניים לילדים. בנך קרוב לוודאי חכם ולכן הוא מפחד-זו התנהגות נורמאלית לחלוטין. גז צחוק בפני עצמו לא מוריד חרדה-צריך שישרור אמון בין הילד למטפל כדי שבכלל יסכים לנשום את הגז. אני מתרעמת וכואבת על השימוש ה"זול" הטכניקת הקדמה כללית-לא נראה לי כלל מתאים לילד בן 5וחצי. זה לא תחליף לידע של הרופא. זו סתם דרך קלה וניבזית להתמודד עם פחד נורמאלי של ילד רגיל אבל מפחד. אין באפשרותי אתית להמליץ על רופא ספיציפי אך אני בטוחה שאם תגיעי למומחה תיפתר הבעייה. חזקי ואימצי ואל תוותרי. הרדמה כללית זה כלי לשימוש כשתקשורת היא בלתי אפשרית-לא לילד מקשיב ומבין בן חמש וחצי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חרדתי

פרופ' חיים סרנת
    30/07/2009

אין ספק שגישה נכונה היא המפתח להצלחת טיפול.עם זאת לעתים כשיש קושי מיוחד יש להשתמש גם באמצעים פרמקולוגיים כגון סדציה או הרדמה כללית. ההחלטה חייבת להיעשות ע"י מומחה לאחר שפגש את הילד וניסה לתקשר ואז יוכל להמליץ על השיטה המתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו