מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הודעה שלא נענתה - צחצוח שינייםשיר22/09/2009
בוקר טוב,
בני בן שנה ועשרה חודשים, יש לו כמובן לא מעט שיניים (אם כי עדיין לא את כולן). התחלנו לפני מספר חודשים לנסות להכניס את צחצוח השיניים לשגרת היופ (הערב) וכמובן מאוד לא פשוט. המצב נע בין סרבנות מוחלטת להעברה מרפרפת של המברשת על השיניים הקידמיות העליונות בלבד. כמובן שאנחנו מנסים ומנסים אך קש לי לדמיין בקרוב מצב שבו הוא פותח את פיו לרווחה ומאפשר לי להשלים את הצחצוח כמו שצריך. במהלך השינה שלו בלילה וכשהוא קם בבוקר, נודף ריח רע מאוד מפיו.
רציתי לשאול - האם המשמעות והנזק של אי צחצוח בפעוט עם שיניים לא שווה לנזק במבוגר לא מצחצח? (כי יש נטייה לצמצם קצת את ההשפעה השלילית בקטנים).
האם הריח הרע שיש לו הוא תוצאה של המזון שנותר בפיו?
מה ההשלכות של צחצוח חסר (מאוד) בגיל הזה? איך מתמודדים עם זה ואיך אפשר לתקן את זה? אני מניחה שזו תופעה רווחת מאוד בפעוטות - אז המשמעות היא שלכולם נגרמים נזקים בפה כבר מגיל זה?
בקיצור אנא האירו את עיננו, ההורים המודאגים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צחצוח שיניים
פרופ' חיים סרנת24/09/2009לא פעם יש התנגדות של תינוקות רכים לצחצוח שיניים. עם זאת חשיבות הצחצוח בגיל זה גבוהה מאחר והוא עדיין אוכל או שותה פעמים רבות ביום כולל לעתים לפני השינה ובלילה והצירוף של רובד חידקים ואכילה תכופה הוא גורם סיכון גבוה. אי לכך צריך וחשוב לצחצח. את השיטה המדויקת כל הורה מוצא , חשוב להעביר מסר שזהו חלק בלתי נפרד משגרת היום. גם לניקוי אוזנים או מקומות אחרים יש לפעמים התנגדות, כדאי להתגבר עליה בעדינות אך בנחישות. אין לי ספק שבהכירכם את חשיבות הדבר תמצאו דרך להכניס את הצחצוח לשגרת היום כפי שעשו הורים רבים לפניכם - בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)