הודעה שלא נענתה - צחצוח שיניים

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• הודעה שלא נענתה - צחצוח שיניים
    שיר
    22/09/2009

בוקר טוב,
    בני בן שנה ועשרה חודשים, יש לו כמובן לא מעט שיניים (אם כי עדיין לא את כולן). התחלנו לפני מספר חודשים לנסות להכניס את צחצוח השיניים לשגרת היופ (הערב) וכמובן מאוד לא פשוט. המצב נע בין סרבנות מוחלטת להעברה מרפרפת של המברשת על השיניים הקידמיות העליונות בלבד. כמובן שאנחנו מנסים ומנסים אך קש לי לדמיין בקרוב מצב שבו הוא פותח את פיו לרווחה ומאפשר לי להשלים את הצחצוח כמו שצריך. במהלך השינה שלו בלילה וכשהוא קם בבוקר, נודף ריח רע מאוד מפיו.
    רציתי לשאול - האם המשמעות והנזק של אי צחצוח בפעוט עם שיניים לא שווה לנזק במבוגר לא מצחצח? (כי יש נטייה לצמצם קצת את ההשפעה השלילית בקטנים).
    האם הריח הרע שיש לו הוא תוצאה של המזון שנותר בפיו?
    מה ההשלכות של צחצוח חסר (מאוד) בגיל הזה? איך מתמודדים עם זה ואיך אפשר לתקן את זה? אני מניחה שזו תופעה רווחת מאוד בפעוטות - אז המשמעות היא שלכולם נגרמים נזקים בפה כבר מגיל זה?
    בקיצור אנא האירו את עיננו, ההורים המודאגים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צחצוח שיניים

פרופ' חיים סרנת
    24/09/2009

לא פעם יש התנגדות של תינוקות רכים לצחצוח שיניים. עם זאת חשיבות הצחצוח בגיל זה גבוהה מאחר והוא עדיין אוכל או שותה פעמים רבות ביום כולל לעתים לפני השינה ובלילה והצירוף של רובד חידקים ואכילה תכופה הוא גורם סיכון גבוה. אי לכך צריך וחשוב לצחצח. את השיטה המדויקת כל הורה מוצא , חשוב להעביר מסר שזהו חלק בלתי נפרד משגרת היום. גם לניקוי אוזנים או מקומות אחרים יש לפעמים התנגדות, כדאי להתגבר עליה בעדינות אך בנחישות. אין לי ספק שבהכירכם את חשיבות הדבר תמצאו דרך להכניס את הצחצוח לשגרת היום כפי שעשו הורים רבים לפניכם - בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו