שבר בשן קידמית

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• שבר בשן קידמית
    עינב
    12/10/2009

שלום רב ,
    בני בן 4 שבר שן קדמית בהיותו בן שנתיים כרגע מתלונן על כאבים .בהתיעצות ראשונה נאמר לי שיש לעשות טיפול שורש בשן הפגועה+כתר .
    בהתיעצות עם רופא נוסף נאמר לי שלא מטפלים בשן במידה ותהייה נפיחות בחניכיים יש לעקור את שתי השיניים הקדמיות מכיוון ששתיהם נפגעו מהמכה הראשונית , למרות שרק אחת נשברה ורק אחת כואבת .רוצה לציין שהם לא זזות.
    האם זה לא קיצוני מידי להשאיר ילד נטול שיניים קידמיות מגיל 4 ? ומה ההשלכות של עקירת שתי שיניים לעתיד?
    אנא עזרתכם בנושא
    יום נעים
    תמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר בשן קידמית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בשן קדמית

פרופ' חיים סרנת
    12/10/2009

שיניים שעברו חבלה יכולות לעבור נמק ולגרום לכאב, זיהום ואף לנזק לנבט השניים הקבועות שתחתן. את הטיפול הדרוש צריך לקבוע רופא שיניים לילדים שיש לו ידע ונסיון בשיניים שעברו חבלה ולאחר שנעזר בצילום רנטגן. במידה ויש צורך בעקירה וזה הטיפול הנכון, אזי חייבים לעשות זאת. בדרך כלל אין השלכות של איבוד מקום או הפרעות אחרות אחר עקירה בגיל זה. כמובן שאת הטיפול צריך לעשות בעדינות בהתאם למידת שיתוף הפעולה של הילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בשן

עינב
    12/10/2009

תודה על התשובה,אך עדיין קשה לי לחשוב על עקירת שתי שיניים , בצילום הרנטגן שנערך אצל שני הרופאים לא נמצאו ממצאים "קשים" בשן וזה נשמע לי קצת קיצוני לעקור שתי שיניים טובות ולהשאיר את הילד ללא שיניים עד שיבקעו החדשות .
    האים יכולה להיות טעות באבחנת אחד הרופאים - שטוען שטיפול שור יספיק ?או שזו סתם אשלייה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו