מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבר בשן קידמיתעינב12/10/2009
שלום רב ,
בני בן 4 שבר שן קדמית בהיותו בן שנתיים כרגע מתלונן על כאבים .בהתיעצות ראשונה נאמר לי שיש לעשות טיפול שורש בשן הפגועה+כתר .
בהתיעצות עם רופא נוסף נאמר לי שלא מטפלים בשן במידה ותהייה נפיחות בחניכיים יש לעקור את שתי השיניים הקדמיות מכיוון ששתיהם נפגעו מהמכה הראשונית , למרות שרק אחת נשברה ורק אחת כואבת .רוצה לציין שהם לא זזות.
האם זה לא קיצוני מידי להשאיר ילד נטול שיניים קידמיות מגיל 4 ? ומה ההשלכות של עקירת שתי שיניים לעתיד?
אנא עזרתכם בנושא
יום נעים
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבר בשן קדמית
פרופ' חיים סרנת12/10/2009שיניים שעברו חבלה יכולות לעבור נמק ולגרום לכאב, זיהום ואף לנזק לנבט השניים הקבועות שתחתן. את הטיפול הדרוש צריך לקבוע רופא שיניים לילדים שיש לו ידע ונסיון בשיניים שעברו חבלה ולאחר שנעזר בצילום רנטגן. במידה ויש צורך בעקירה וזה הטיפול הנכון, אזי חייבים לעשות זאת. בדרך כלל אין השלכות של איבוד מקום או הפרעות אחרות אחר עקירה בגיל זה. כמובן שאת הטיפול צריך לעשות בעדינות בהתאם למידת שיתוף הפעולה של הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בשן
עינב12/10/2009תודה על התשובה,אך עדיין קשה לי לחשוב על עקירת שתי שיניים , בצילום הרנטגן שנערך אצל שני הרופאים לא נמצאו ממצאים "קשים" בשן וזה נשמע לי קצת קיצוני לעקור שתי שיניים טובות ולהשאיר את הילד ללא שיניים עד שיבקעו החדשות .
האים יכולה להיות טעות באבחנת אחד הרופאים - שטוען שטיפול שור יספיק ?או שזו סתם אשלייה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)