בריאות השן לילדים

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• בריאות השן לילדים
    yenkipodov
    21/10/2009

שלום רב ,

בעקבות מצב הפה העגום של ילדי החלטתי לצאת למסע בירורים מה הדרך הטובה ביותר לשמור עלבריאות השן של ילדי, זאת על מנת למנוע מהם מלסבול מבעיות ה עששת שאני סבלתי מהם בילדותי, כמובן שאני מקפיד על זמני ה צחצוח שיניים שלהם.
    אך מה שרציתי לשאול בעצם האם יש מוצרים מומלצים במיוחד לילדים?
    מאיזה גיל כדאי להתחיל להתמש בחוט דנטאלי?
    האם כדאי לתת להם להשתמש בסילונית המים כמו שאני משתמש בה ?

בתודה מראש על תשובתכם,
    ינקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בריאות השן לילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בריאות השן לילדים

פרופ' חיים סרנת
    21/10/2009

עקרונות המניעה של עששת בילדים הם בעיקר החלת השמירה על היגיינה אורלית מגיל צעיר (צמיחת השן הראשונה). ביקור מוקדם אצל רופא שיניים לילדים בגיל שנה-שנתיים מאפשר הזדמנות להורה לקבל הדרכה אינדיוידואלית והסבר על שיטות המניעה. לאחר זאת ,ביקור סדיר המאפשר זיהוי מוקדם של כל בעיה ופתרונה, לפני שיש סיבוכים. באותה הזדמנות הרופא יבצע גם טיפולי מניעה כמו מריחת לכה של פלואוריד. ילד שמבקר באופן סדיר אצל אותו רופא ( במיוחד אם הוא מומחה לילדים ) לא יפחד מטיפולי שיניים כאשר יהיה צורך בהם.
    מבחינת צחצוח שיניים הרגלי הצחצוח מהגיל הרך פעמיים ביום עם משחה המכילה פלואוריד. עד גיל 6 כל זמן שהילד עדיין לא שוטף ויורק את כל המשחה יש להשתמש במשחה מיוחדת לילדים ולשים כמות קטנה של משחה בלבד. ההורים חייבים להשתתף יחד עם הילד, לעזור בצחצוח עד גיל 6-7 על מנת לשפר את היעילות. הפחתת התדירות של אכילת פחמימות במשך היום ובמיוחד לא לקראת שינה או בלילה בעת השינה חשובה. ילד שמקפיד על היגיינה טובה וכו' לא נורא אם יאכל ממתק או שניים בצורה מבוקרת.
    סילונית המים לא עוזרת במיוחד להסרת רובד לזה נדרשים מברשת ומשחה.
    קבלת את כל ההרצאה. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו