מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בהמשך לשאלתי על "שבירת שן"רויטל10/01/2010
שלום רב,
בהמשך לשאלתי לגבי "שבירת שן" ברצוני לשאול האם חלב אם נחשב לשתיה מתוקה כי הילדה עדיין יונקת כמה פעמים במשך הלילה. כמו כן, ברצוני לשאול האם מותר לה לאכול מדי פעם עוגות או שצריך להימנע מזה לחלוטין ?
תודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עששת של הגיל הרך
ד``ר רויטל שסקין-בלצן11/01/2010כל שאלותיך נופלות לקטגוריה של עקונות שמירת בריאות השינים בגיל הרך כדי לא לקבל עששת בגיל זה. . חלב הוא מזון חיוני אך הוא מצע מצויין לעששת שכן יש לו ערך קלורי. החיידקים יודעים להשתמש בו- בדיוק כמו בכל מזון בעל ערך קלורי- כדי לפרקו לצורך המטבוליזם שלהם וכך נוצרת חומצה. הרוק מנטרל את החומצה אך בלילה אין כמעט הפרשת רוק והזנת בקבוק בלילה ללא ניקוי השיניים מיד יכול לגרום לעששת.
נראה לי חיוני שתגיעי בשלב זה לרופא שיניים מומחה לילדים לידע להקנותלך את הידע וההרגלים הנכונים כי השאלת שאת שואלת הן עיקר החוכמה.
באותה הזדמנות כדאי למרוח פלואור על קו השבר הקטנטן שבשן של בתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם חלב אם?
שושי21/01/2010בתשובה כתבת על חלב בבקבוק, ורציתי לשאול האם דינו של חלב אם כדין חלב מבקבוק?
האם גם הוא מהווה קרקע פורייה לחיידקי עששת?
אם כן, האם יש להימנע מלהניק את התינוק במהלך הלילה כדי למנוע עששת? ו
ואם כן, אז מאיזה גיל? מהרגע שבוקעות השיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חלב אם
פרופ' חיים סרנת21/01/2010ברור שחלב אם דומה מאד בהרכבו לחלב פרה עם הבדל מה בכמות השומן וכדומה. אחוזי הסוכר דומים והשפעתם דומה. הנקה בלילה מעלה את הסיכון. צחצוח לפני השינה ,גם אם התינוק קטן, מורידה במעט את הסיכון עד לגמילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)

.jpg)



