שן לאחר חבלה

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• שן לאחר חבלה
    שלי
    17/03/2010

שלום,

בני בן שנה ושבעה חודשים.
    לפני שבועיים הוא נפל וכתוצאה מכך נשברה לו חתיכה מהשן הקדמית בלסת העליונה ומהשן המקבילה לה בלסת התחתונה.
    הלכנו למרפאת השיניים שם המליצו שיקח אנטיביוטיקה והוא לקח.
    ביומיים האחרונים פתאם שמתי לב שהשן העליונה מאפירה. היום הלכתי שוב לרופא השיניים שאמר שאכן הוא רואה שיש שינוי צבע אך אין מה לעשות. יתכן שהשן תשנה עוד את צבעה ויתכן שתלבין בחזרה ושכדאי שיאכל השבוע אוכל רך למנוע גירוי.
    שאלותי הן-
    1. מה הסיכוי שהשן תחזור להיות לבנה?
    2. האם אכן אין מה לעשות?
    3. הרופא אמר שהוא לא צופה נזק עתידי כי זאת שן צעירה (למרות שיצאה כבר בגיל חצי שנה?)- האם זה נכון?
    4.למה רק אחרי שבועיין השן החלה לשנות צבעה?
    5. הוא מאד מרייר- האם יש קשר? (אני מניחה שלא אך בכל זאתץ...)
    6. בלי קשר- האם חלבה מזיקה לשיניים?

סליחה על ריבוי השאלות אני פשוט בחרדה!!!!!!

תודה,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן לאחר חבלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן לאחר חבלה

פרופ' חיים סרנת
    21/03/2010

חבלה חזקה בשן יכולה לגרום פגיעה בכלי הדם המובילים לשן. כאשר נפגעת אספקת הדם מוך השן עלול לעבור תהליך של נמק הגורם להופעת הצבע האפור. תהליך זה לוקח כמה שבועות לפעמים.בשיניים צעירות מאד באשר השורש צעיר ולא שלם, לעתים יש צמיחה מחדש של כלי דם לתוך השן והשן מבהירה. במידה ולא תבהיר יש לעקוב אחר התפתחות השן, אצל רופא שיניים מומחה לילדים ואף לצלם , צילומי רנטגן למעקב למנוע סיבוכים בעתיד.
    הילד מרייר כי בתקופת הבקיעה יש גרויים שונים בחלל הפה המעוררים הפרשת רוק , כמו כן, הוא עדיין לא בולע היטב את הרוק המצטבר ולכן נראה כאילו יש לו עודף רוק..
    כל מאכל מתוק או המכיל פחמימות יש לו פוטנציאל להזיק אם לא מפקחים על הכמות, זמן האכילה ובעיקר על צחצוח קפדני לסילוק רובד החיידקים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו