שינה וצחצוח

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• שינה וצחצוח
    מישהי
    31/03/2010

שלום
    בתי כמעט בת שנה,
    אני מאכילה אותה בקבוק לפני השינה והיא נרדמת לי.
    יצאה לה חצי שן ועוד אחת בדרך..
    בסיום האוכל אני מרטיבה חיתול ומנסה לנקות לה קצת את השן אבל היא מתעוררת לי
    והשינה נהרסת לה..
    מה אני יכולה לעשות ,כדאי לא להעיר אותה ,אבל מצד שני גם לשמור לה על הגיינת הפה..?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה וצחצוח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה וצחצוח

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    31/03/2010

כל הכבוד שהבנת שההרדמות עם הבקבוק נוגדת את עקרון ההיגיינה ולכן את צריכה להבין שבדרך שאת מנהלת את אורח חיי ביתך הבקבוק אינו אמצעי האכלה אלא אמצעי הרדמה וזה הרגל לקוי ומזיק שעלית עליו בזמן ורק בידך להעמיד דברים על תיקונם.
    כל עוד בבקבוק יש חלב או פורמולה או כל נוזל אחר בעל ערך קלורי-אינך רוצה שחומר שכזה יישאר על פני השיניים למשך הלילה. בסיום מה שנקרא-האכלה-שאת צריכה להגבילה-קחי גזה קטנה-4 ס"מ על 4ס"מ, טבלי אותה בכוס מים שתחזיקי ליד מיטת בתך , פתלחי את פיה ע"י החלקת אצבעך בזוית הפה-פיה ייפתח ואת תנגבי את השיניים בגזה הרטובה כשהרעיון הוא להסיר את הנוזל שהיה בבקבוק מפני שטח השייניים. זו פעולה מהירה וברורה. רק לאחר מכן השכיבי את בתך לישון ואם היא תרצה בקבוק אזי תני לה בקבוק מים.
    סביר להניח שבתחילה הילדה אכן תתעורר אבל זה חלק מהקושי שלך כאם-להקנות הרגלים נכונים ובריאים לבתך. אם תהיי עקבית היא תסתגל במהירות.. נסי גם להציע לה מוצץ.
    בריאות שיניה של בתך תקבע ע"י ההרגלים שתקני לה. שאלת בזמן. בהצלחה!!! אשמח לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו