מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עקירת שן לילדטלי12/04/2010
בני שבר את השן הקדמית בגיל שנתיים.
מאז עברו שנתיים וחצי בהם הוא היה במעקב של רופאת שיניים. בביקור האחרון הוחלט שהגיע הזמן לעקור את השן . הרופאה ממליצה לעשות זאת ע"י שימוש בתרופת הרגעה (הניתנת באמצעות נר) .
אני אמנם חוששת מאוד מהרדמה מלאה אך גם בשיטה זאת יש לי חששות (בעיקר מהצד הנפשי של ילד רגיש מאוד)
האם שיטה זאת מוכרת ומומלצת? האם עדיפה הרדמה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקירת שן לילד
פרופ' חיים סרנת13/04/2010בדרך כלל אין הצדקה לעקור שן בודדת בילד בריא בן 4-5, בהרדמה כללית. . סדציה באמצעות תרופה היא אחת האפשרויות הטובות לביצוע הפעולהץ כשהיא מבוצעת על ידי מומחה לילדים אפשר לבצע במינימום פגיעה בילד. החלטה על שיטת סדציה תלויה בילד, בטיפול הדרוש ובמיומנות הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת שן - מדוע הרדה כללית או סדציה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן13/04/2010קראתי את שאלתך ותמהתי. מדוע יש צורך בעקירה? אולי ניתן לבצע טיפול שורש? מה משמעות המעקב? מה קרה דווקא עכשיו? האם יש הרס עצם סביב השורש והשן אז נטולת אחיזה בעצם שאלמלא כן לא היה צריך לעקור ואם זה המצב זו עקירה קלה... האם בוצע צילום? האם הילד שיתף פעולה לצילום? צילום זו פרוצדורה שדורשת יותר שיתוף פעולה מעקירה אותה הילד כלל לא ירגיש.
ומצד שני-ילד בן 4.5 הוא ילד שניתן לתקשר איתו. מכל הפרוצדורות- עקירה- ועוד של שן קדמית -היא פרוצדורה פשוטה ממש שרופא מומחה לילדים מסוגל לבצעה במהירות וללא מאמץ רב ויש לו מגוון רחב של שיטות למנוע כאב. נראה לי די הזוי ומיותר להשתמש ב"תותחים" כמו הרגעה בנר או הרדמה כללית לפרוצדורה כה פשוטה שאין שום סיבה שתכאב-אני ממש מתרעמת על כך שנתנן לך להבין שזה כואב. את מעידה על בנך כעל ילד רגיש-על אחת כמה וכמה-אין צורך להפיל עליו טיפול מיותר. כל המומחיות של טיפול לילדים זה להצליח לעקור שן קדמית לילד בן 4.5 באמצעות הכלים שמקנה מומחית זו. כאב לי לקרוא את שאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
טלי13/04/2010נעשה מעקב באמצעות צילום כל חצי שנה. לפני חצי שנה נראה כי מתחילה דלקת ובבדיקה האחרונה נראה כי החמירה. הרופאה אמרה שניתן גם לעשות טיפול שורש אך המלצתה היא לעקור , כי זהו תהליך מהיר יותר ופחות סיכון לשן הקבועה.
הסיבה שהיא המליצה הרגעה היא כי הוא לא נותן כל כך לבדוק אותו , בוכה ומתנגד ורק באמצעות של משחק , כשהוא יושב עלי, הוא הסכים שהיא רק תסתכל לו בפה.
למה את מתכוונת באמצעים למניעת כאב ? הרדמה מקומית באמצעות זריקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)