איטום חריצים

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• איטום חריצים
    אורחת
    23/06/2010

שלום
    לפני כחצי שנה עשיתי לבני בן ה-8 איטום חריצים ב 3 שיניים אחוריות. מדובר בשיניים שכבר עברו טיפול (סתימות/טיפול שורש). עתה שמעתי שזה לא בריא..?? ברשותכם 2 שאלות:
    1. האם אכן החומר אינו בריא..?
    2. במידה ואחליט להסיר את זה..מה הפרוצדורה והאם בכלל זה אפשרי?, כואב?
    בתודה, אם מעט מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איטום חריצים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איטום חריצים

פרופ' חיים סרנת
    23/06/2010

לא ברורה לי שאלתך. איטום חריצים נעשה כטיפול מניעה בשיניים בריאות שלא נפגעו אך שיש להם סיכון להפגע בגלל צורת ועומק החריצים. החומר שמשתמשים בו הוא סוג של שרף מלאכותי ,מוקשה על ידי אור, המשמש גם ל"סתימות לבנות" ונפוץ מאד ברפואת שיניים ואינו נחשב לחומר מסוכן.
    אין צורך להסיר אותם אם נעשו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך..

אורחת
    23/06/2010

כנראה שהטעיתי אותך..אכן איטום החריצים נעשה בשלוש השיניים האחוריות ביותר וכנראה שהן לא עברו טיפול..- לגבי שאלתי פשוט יש איזשהי סברה כי החומר אינו בריא..(דיבור שעובר בין אמהות..), מתשובתך אני מבינה שלא כך- כך שנרגעתי ושמחת אותי..,
    ואם כבר: הסתימות שנעשו לבני הינן לבנות וכולן בשיני חלב. אצל חבריו אני רואה שנעשות סתימות אפורות (הכסופות.. האם זה עדיף בשימוש לילדים? (מבחינת החומר..?)
    ושוב אודה לתשובתך ועימך הסליחה על הבלבול,
    בבכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

פרופ' חיים סרנת
    23/06/2010

ניתן להשתמש בחומרי סתימה שונים.הסתימות הלבנות מחומר מרוכב והכסופות מאמלגם. יתרונן של הלבנות הוא אסתטי ,יתרונן של הכסופות הוא חוזק ואורך חיים. כאשר יש מוקדים רבים בשיניים ראשוניות ,מועדפות הכסופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו