שבירת שן קדמית חלבית

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• שבירת שן קדמית חלבית
    אנה
    06/07/2010

שלום!
    בני בן שנתיים וחצי. אתמול, בגן, נפל על פניו ונשברה לו השן הקדמית העליונה. אציין כי השן בקעה בהיותו בן כ - 8 חודשים כשהיא סדוקה לכל אורכה והוא נבדק ע"י רופא, שאמר שאין מה לעשות.
    פניתי אתמול לקבלת ע"ר במרפאה של קופ"ח כללית סמייל בבאר שבע. לאחר צילום, הרופאה הסבירה כי יש לו "שבר מאונך לאורך השן, שבר מובילי. בן 2.5 לא משתף פעולה ובוכה. מופנה להמשך טיפול - הוצאת השבר ואם אפשר טיפול שורש + כתר אסטטית ? או עקירה? ".
    הופנתי למרפאה של שירותי בריאות כללית בבת ים, המבצעת פעולות בהרדמה כללית, שכן לדברי הרופאה, אין ברירה....
    היום שוחחתי עם הרופא בטלפון. הקראתי לו את דברי הרופאה ולהערכתו, אין מנוס אלא לעקור את כל השן - פרוצדורה של 5 דקות, אך שלאור גילו הצעיר ואי שיתוף הפעולה, יש לבצע בהרדמה כללית.
    כמובן שאני חוששת מכך מאד והתחלתי לברר על מקומות נוספים לביצוע ההליך.
    *האם בוודאות יש לעקור את כל השן?
    *שמעתי כי ישנם אמצעים אחרים לטשטוש לפני שרצים להרדמה מלאה. האם מומלץ? לאן לפנות?
    *שמעתי על המושג "שומר מקום" - במידה ועוקרים, האם יש צורך בכך?
    אני רוצה להימנע מכמה שיותר ידיים שיבדקו אותו, כדי לא ליצור חוויה שלילית...
    בתודה מראש
    אנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבירת שן קדמית חלבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בשן קדמית "חלבית"

פרופ' חיים סרנת
    06/07/2010

שבר אנכי, במיוחד בשן ראשונית כמעט ולא ניתן לטפל. לכן עקירת השן נראית כמו הטיפול המתאים.
    עם זאת ניתן לבצע עקירה אחת בילד מעל גיל שנתיים גם בעזרת סדציה (טשטוש) תרופתית. הילד מקבל תרופה ,בגיל זה עדיף לרוב בנר. וניתן לבצע את הטיפול מבלי לגרום לטראומה לילד ומבלי צורך בהרדמה כללית.במסגרת קופ"ח ניתן לקבל טיפול זה בבי"ח שניידר או אצל מומחה ברפואת שיניים לילדים.
    אין צורך בשומר מקום לשן קדמית שנעקרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה בגיל שנתיים

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    07/07/2010

הפוצדורה שאת מתארת פשוטה מאוד. סביר להניח שהשן ניידת כבר עכשיו. אם הוצאת השן כרוכה בפרוצדורה של 5 שניות האם נכון לטשטש או להרדים מקומית ולהתאמץ 5שניות? הילד יבכה בכל מצב וגם מתן טישטוש לא בניוחד נעים לו. ברור לי ששאלתי מעוררת תמיהה אך האמנם אין זו טובת הילד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    07/07/2010

הרדמה כללית כדי לעקור שן קדמית שבורה לאורך שזה טיפול קל לביצוע-זה ממש פשע כלפי הילד! אני בספק אם טישטוש הוא לטובת הילד במקרה זה-כי זה טיפול קל ומהיר לבצוע! אם יש לך עוד נתונים מסרי לי . חבל על טירטור ילדך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובות - ותוספות

אנה
    07/07/2010

תודה לרופאים על התגובות המהירות!
    כבר אתמול, לאחר קריאת הודעות ישנות בפורום, ביטלתי את התור שקבעתי למרפאה של כללית סמייל בבת ים (בהרדמה כללית), כי הבנתי שיש הרבה אפשרויות....
    המצב של השן לא משהו - השן שבורה לאורכה, אך חלק ממנה נפל (חלק תחתון חיצוני, נשאר חריץ קטן בצורת משולש) יתר השן עדיין במקומה, כולה שבורה ובחלקה מרוסקת אפילו. היום בבוקר התעורר עם חתיכת שן קטנטנה על השפה...
    האזור עדיין כואב, מן הסתם, וכשהוא בטעות נוגע בשן, הוא מתלונן על כאב, אך בסך הכל הוא גיבור אמיתיץ
    העניין שאני חוששת ממנו הוא שהוא ממש משתולל כשבודקים אותו. אני חוששת ליצור אצלו חוויה טראומטית ראשונית אצל רופא שיניים... בכל זאת, הוא רק בן שנתיים וחצי ועוד יפגוש רופאי שיניים בחייו.
    בבדיקה שהתבצעה במסגרת ע"ר, הוא ממש השתולל, צרח ובכה, זז (יש לו כוח.. והוא גם ג'ינג'י :)
    והיה ממש קשה להשתלט עליו, כך שאני מפחדת שהתזוזות שלו יגרמו לנזק...
    מחר אני נוסעת עמו לבית החולים הדסה ירושלים להתייעצות. אולי משם תבוא הישועה.
    תודה מראש על התגובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

פרופ' חיים סרנת
    08/07/2010

לפי ספורך ברור שגם אם הפעולה הנותרת קצרה כדאי לדעתי להשתמש באמצעי הרגעה (סדציה) ולסיים את הפרשה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתיימה הפרשה!

אנה
    09/07/2010

אתמול בבוקר נסענו להדסה עין כרם להתייעצות. כמובן שממבט מהיר הובהר שוב כי יש לעקור את השן. עשו את זה במקום, לאחר טשטוש ועם שימוש בגז צחוק. הכל עבר בשלום,
    תודה על התגובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו