כמה שאלות מאסיסטנטית

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות מאסיסטנטית
    קרן
    09/07/2010

שלום!
    לבני בן ה 15 חודשים בקעו שיניים בסדר הבא: 81,71,51,61,53,63,55,65,75,85. הניבים העליונים בקעו צמוד לצנטרליות העליונות. יש לציין שגם אצלי יש חוסר מולד בלטרליות עליונות, גם לא במקסילה, עשיתי צילום פנורמי. לא ידעתי שזה מתבטא גם במשנן נשיר.
    בלסת התתונה רואים בליטות לבנות בחניכיים איפה שעוד לא בקעו השיניים. האם יש חשיבות לסדר הבקיעה? אני חייבת לציין שאצל אחי למחצה ישנו פגם גנטי וסובל מחוסר שיניים בפה- המקסילה והמנדיבולה לא מפותחות ויש מעט שיניים בפה(בן 9). האם הבליטות בחניכיים אצל בני מעידות שהכל תקין ורק סדר הבקיעה השתבש?
    שאלה נוספת:הקטנצ'יק סרבן צחצוח ונורא קשה לי לצחצח לו, זה נורא חשוב לי ואשמח לקבל כמה טיפים להקניית הגיינה אוראלית כבר מעכשיו.
    לפעמים נרדם אחרי שצחצחתי לו את שיניו (בקושי), אבל קיבל בקבוק עם דייסה. אני מקפידה לתת לו כמה שלוקים של מים אחרי הדייסה כי לצחצח שוב אינו מסכים, האם זה בסדר???
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות מאסיסטנטית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות מאסיסטנטית

פרופ' חיים סרנת
    10/07/2010

בשביל ילד בן 15 חודש הופעת השיניים 75 85 היא מוקדמת מאד. הופעת בליטות או נבשושיות אכן יכולה לסמן מקום התפתחות של השיניים הצפויות לבקוע. במו כן בשיניים ראשוניות יש לעתים סטיות מסדר הבקיעה המקובל. חוסר לטרליות הוא כנראה משפחתי. מאחר ובירור מקיף בגיל זה לא יספק תשובות ברורות, חשוב שיהיה במעקב אצל רופא שיניים מומחה לילדים ובגיל מתקדם יותר גם יבצעו צילומי רנטגן על מנת לאשר את הממצאים הקליניים.
    לגבי הצחצוח, זו אכן יכולה להיות בעיה בגיל זה אך יש להתמודד איתה בעדינות אך גם בנחישות. שתית מים אינה יכולה לסלק רובד, צר לי שאני מקשה עליך אך עששת בגיל הרך לילדים ששותים מבקבוק לפני השינה או נרדמים עם הבקבוק היא בעיה קשה עוד יותר וכדאי להמנע ממנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו