מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טראומה מטיפולעופרה25/08/2010
בתי בת 4.5 ויש לה טראומה טרייה וחרדה מכאב ובכלל מפתיחת פה מיום א' האחרון. מאחר ולא הצליחו להשלים לה טיפול שורש בשן חלבית, שמו לה סתימה זמנית עם הפנייה לטשטוש באסותא. היום הייתה אצל רופאה פרטית, שלא הצליחה אפילו לעשות לה צילום בשל החרדה. היא המליצה על דורמיקום. השאלות שלי: האם הגעתי לבדיקה חדשה מוקדם מידי? הרופאה מצאה עוד 3 סתימות וטיפול שורש אחד וממליצה לבוא 4 פעמים ובכל פעם לקחת דורמיקום ( 600 ש"ח בכל פעם ), האם כדאי לעשות 4 פעמים טיפול כזה או כבר כדאי לעשות הרדמה ולגמור הכל במכה?
מה הסיכונים של הרדמה לעומת הדורמיקום?
תודה על התשובה מראש... עדיין לא קבעתי זמני טיפול כי אני מתלבטת בדיוק באלה.
עופרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בבת 4.5
ד``ר רויטל שסקין-בלצן26/08/2010עושה רושם שבתך עברה ניסיון גרוע ראשון . הניסיון של הרופאה הפרטית,כהגדרתך, היה מועד לכישלון שכן ביצוע צילום זה הטיפול הכי קשה לילד. מכניסים גוף זר ומטריד לפיו, הוא כמעט נחנק לתפישתו שכן הצילום מציק לו והרופא והמלווה מסתתרים מחוץ לשדה ראייתו...ברור שילדה עם ניסיון לא נעים מ"ס ימים קודם לא תשתף פעולה לצילום.
אני מתנגדת לדורמיקום שכן זה סיוט לילד לעבור 4 ישיבות שונות שכן החומר נותן מעט זמן טישטוש, יש סיכון ואין פתרון אמיתי לחרדה.
הרדמה כללית פסולה בעיני בעיקר עקב הסיכון הבריאותי שאינו מוצדק לצורך ביצוע טיפול שיניים.
הייתי מנסה למצוא רופא/רופאה שידע להתמודד עם חרדת ביתך ולא יתקיל אותה בצילום כפרוצדורה ראשונה - זה ממש מכשיל. מצאי רופא/ה מומחה/ית.
אם לטשטש אז ניתן ע"י חומר מצויין ולא מסוכן - כלורל הידרט ורופא היומן בחומר מסוגל לטפל בכל השיניים בטיפול אחר,ללא סיכון בריאותי שכן הילד נותר ער רק מעט "שיכור" כי זה חומ על בסיס אלכוהול. אולם נסי קודם למצוא רופא שירצה להעצים את בתך ולא לטשטש אותה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)