מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מים מינרליים לתינוק?מעיין19/09/2010
שלום,
יש לי תינוק בן 3.5 חודשים.
בתחילה הייתי נותנת לו במטרנה מים מינרלים שהורתחו אך המליצו לי רופאי ילדים שלא כדאי אלא רק מים רגילים היות ויש שם את כמות הפלואור והסידן הדרושות לתינוקי ולא כמות פחותה כפי שיש במים מינרליים.
קראתי כתבה באתר של מי עדן שרופאי שיניים ממליצים על מים מינרלים כדי למנוע
התפתחות פלואורוזיס בזמן התפתחות השיניים
אני כבר לא יודעת כן לא למים מירלים לתינוק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובהמשך לשאלתי מה עדיף?
מעיין19/09/2010פלואורוזיס או עששת? כי הרי לא יקבל מספיק פלואור אז יש סיכוי לעששת?
בקיצור אני בלבטים עמוקים :)
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מים מינרליים לתינוק?
פרופ' חיים סרנת20/09/2010מים מינרלים הומלצו בזמנו על ידי רופאי הילדים . חסרונם הוא אכן חוסר פלואוריד אך חוסר פלואוריד אינו בפני עצמו גורם עששת (שלא כמו חוסר ויטמינים) .תוספת פלואוריד (במים למשל) תורמת למניעת עששת.מאחר ואיכות המים בארץ בעיקרון טובה הרי שמים רתוחים הם פתרון טוב.
שימוש במי ברז לבישול מוסיף גם הוא. פלואורוזיס יקרה רק כאשר צורכים כמות הגבוהה פי 2-3 או יותר מהרצוי ובמים מופלרים (מי ברז במקומות המןפלרים) ישנה הכמות הנכונה.
לסיכום , בשימוש נורמאלי אין חשש מפלואורוזיס בשתית מים מהברז. אין כל רע בשימוש במים מינרליים אם שומרים על הרגלי אכילה נכונים ,היגיינה טובה של השיניים (כשתבקענה בקרוב) ועם שימוש במשחה המכילה פלואוריד ניתן למנוע עששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגביי פלואור
סתיו 198226/09/2010על איכות המים בארץ ניתן להתווכח, אולם אני באמת לא מבינה מדוע ילדים צריכים לשתות פלואור בכדיי להגן על שיניהם. האם לא מספיק שפשוט יצחצחו שיניים?
בכל העולם הנאור כבר הפסיקו עם ההפלרה של המים ורק אצלנו ובאירלנד התופעה הזאת עדיין קיימת. הרי פלואור הוא חומר רעיל ומאוד לא מומלץ לשתייה כאשר מדובר במי פה.
אשמח לדעת אם אתה מכיר עובדות אחרות ממה שאני מכירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה לגבי פלואוריד
פרופ' חיים סרנת26/09/2010צחצוח שיניים מתמיד וסדיר עם משחת שיניים המכילה פלואוריד (ןרק זו בלבד) פעמיים ביום, יכול לעזור במניעת עששת. אך הרגל זה בביצוע נכון אינו חלק מהמציאות בעולם ואף לא בארץ. לעומת זאת הפלרת מי השתייה הוכיחה את עצמה כתהליך יעיל, חסכוני ורמת סיכון קטנה ביותר. מי השתייה מגיעים לכל אזרח בכל מעמד בין שהוא שומר על היגיינה או לא. ( לא כל משפחה יכולה להוציא סכומי כסף גבוהים למברשות שאותן יש להחליף מדי זמן) ומשחות לכל ילד ובוגר . ופעולתו יעילה בכל גיל , גם למבוגרים הסובלים מעששת של צואר השורש. ברוב המקומות שהפסיקו את הוספת הפלואוריד למים עשו זאת מסיבות פןליטיות ולא בריאותיות גרידא.
דרך אגב מי פה מכילים ריכוז פי 250 יותר מאשר הריכוז המומלץ למי שתיה ולכן כמובן אינם לבליעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)