מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עקירה כירורגית לשן שקועהעינת17/10/2010
שלום רב, בני בן 5 עם שן חלב (תחתונה אחורית) שקועה - שלא ברור אם בקעה ושקעה או לא בקעה מעולם. הופנינו לעקירה כירורגית בהרדמה מלאה. הוסבר לנו כי הילד נמצא בגיל "גבולי" לבצע ההליך ללא הרדמה כללית ועל מנת למנוע טראומות. מציינת כי הילד משתף פעולה וזהו עבורו טיפול השיניים הראשון... 2 שאלות:
1. האם יש מקום לשקול עקירה שלא בהרדמה כללית?
2. אני חרדה מהסיכון לפגיעה בעצב - האם ידוע מה אחוז הסיכון בניתוח כזה בגיל זה?
תודה רבה ובהערכה גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקירה כירורגית לשן שקועה - תגובה
פרופ' חיים סרנת19/10/2010בגיל 5 לא תמיד צריך לעקור את השן מאחר ולרוב כדאי לחכות לפחות עד לבקיעת הטוחנת הקבועה (בסביבות גיל 6). ייתכן וכדאי לחכות עדיין ולעקוב. לגבי הצורך בהרדמה כללית. לעקורת שן בודדת לרוב מספיקה סדציה תרופתית (טשטוש). אם נראה שהעקירה תהיה קשה במיוחד בגלל שהשן אחוזה בעצם אז עדיף לטפל בהרדמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
עינת19/10/2010תודה על תשובתך ושאלת הבהרה - נאמר לי עפ"י צילום פנורמי, כי לא נראה בבירור הנבט של השן הקבועה ויתכן כי שן החלב השקועה מפריעה להתפתחות הנבט. למה אתה ממליץ לחכות לגיל 6? האם מתכוון ששן החלב השקועה עוד עתידה לבקוע או שהשן הקבועה תבקע? שוב הרבה תודה. אשמח גם להתייחסות לגבי הסיכון לפגיעה בעצב בעקירה מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך... - תגובה
פרופ' חיים סרנת27/10/2010לפעמים צילום מקומי של השן השקועה עדיף על צילום פנורמי. תשובתי ניתנת באופן כללי מבלי שראיתי את המצב. אני כותב בהנחה שהשן השקועה היא הטוחנת הראשונית השניה.ואז כדאי לחכות כי בגיל 6 צומחת השן הקבועה שמאחור. אם זו הטוחנת הראשונה אין סיבה לחכות.
אם כירורג יבצע את העקורה אני בטוח שיהיה זהיר מספיק ולא יגרם נזק לעצב המנטאלי שנמצא בקרבת מקום. אם תנוחת השן נראית מסובכת עדיף שהעקירה תעשה על ידי מומחה לכירורגית פה ולסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)