עקירה כירורגית לשן שקועה

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• עקירה כירורגית לשן שקועה
    עינת
    17/10/2010

שלום רב, בני בן 5 עם שן חלב (תחתונה אחורית) שקועה - שלא ברור אם בקעה ושקעה או לא בקעה מעולם. הופנינו לעקירה כירורגית בהרדמה מלאה. הוסבר לנו כי הילד נמצא בגיל "גבולי" לבצע ההליך ללא הרדמה כללית ועל מנת למנוע טראומות. מציינת כי הילד משתף פעולה וזהו עבורו טיפול השיניים הראשון... 2 שאלות:
    1. האם יש מקום לשקול עקירה שלא בהרדמה כללית?
    2. אני חרדה מהסיכון לפגיעה בעצב - האם ידוע מה אחוז הסיכון בניתוח כזה בגיל זה?
    תודה רבה ובהערכה גדולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקירה כירורגית לשן שקועה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקירה כירורגית לשן שקועה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    19/10/2010

בגיל 5 לא תמיד צריך לעקור את השן מאחר ולרוב כדאי לחכות לפחות עד לבקיעת הטוחנת הקבועה (בסביבות גיל 6). ייתכן וכדאי לחכות עדיין ולעקוב. לגבי הצורך בהרדמה כללית. לעקורת שן בודדת לרוב מספיקה סדציה תרופתית (טשטוש). אם נראה שהעקירה תהיה קשה במיוחד בגלל שהשן אחוזה בעצם אז עדיף לטפל בהרדמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

עינת
    19/10/2010

תודה על תשובתך ושאלת הבהרה - נאמר לי עפ"י צילום פנורמי, כי לא נראה בבירור הנבט של השן הקבועה ויתכן כי שן החלב השקועה מפריעה להתפתחות הנבט. למה אתה ממליץ לחכות לגיל 6? האם מתכוון ששן החלב השקועה עוד עתידה לבקוע או שהשן הקבועה תבקע? שוב הרבה תודה. אשמח גם להתייחסות לגבי הסיכון לפגיעה בעצב בעקירה מסוג זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    27/10/2010

לפעמים צילום מקומי של השן השקועה עדיף על צילום פנורמי. תשובתי ניתנת באופן כללי מבלי שראיתי את המצב. אני כותב בהנחה שהשן השקועה היא הטוחנת הראשונית השניה.ואז כדאי לחכות כי בגיל 6 צומחת השן הקבועה שמאחור. אם זו הטוחנת הראשונה אין סיבה לחכות.
    אם כירורג יבצע את העקורה אני בטוח שיהיה זהיר מספיק ולא יגרם נזק לעצב המנטאלי שנמצא בקרבת מקום. אם תנוחת השן נראית מסובכת עדיף שהעקירה תעשה על ידי מומחה לכירורגית פה ולסת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו