שן קדמית שבורה

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• שן קדמית שבורה
    יפעת
    08/11/2010

שלום רב,

ביתי בת שנתיים וחצי חזרה היום מהגן עם שבר קטן באמצע של שן הקדמית השמאלית, מברור העניין עם הגננת נאמר לי שילדה נתנה לה מכה עם היד (ולא עם חפץ מסוים).

שאלתי היא האם מכה שכזאת יכולה לגרום לשבר בשן? ועוד שאלה מה ניתן לעשות בעניין השן השבורה? האם אפשר לסדר את זה באיזושהיא דרך, כי כרגע זה נראה אסתטי ואני לא רוצה שעד גיל 5-6 שיתחילו לפול השיניים היא תשאר כך.

תודה על תגובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן קדמית שבורה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן קדמית שבורה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    09/11/2010

שבר כותרת קטן כתוצאה ממכת יד של ילדה קטנה ?, ייתכן שהילדה החזיקה משהו בידה. אם השבר קטן מאד והמראה אסתטי הרי שאין טעם וצורך לעשות דבר.
    אם המראה מפריע אפשר להתיעץ עם רופא שיניים מןמחה לילדים, שיחליט אם יש טעם לטפל , אולי מספיק קצת להחליק את האזור.
    במקרה של מכה חזקה כדאי להמשיך ולעקוב אחרי השן , אם נראה שינוי צבע כדאי להבדק שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן קדמית שבורה - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/11/2010

נראה לי שרצוי תבדק ע״י מומחה לילדים. השאלות שלל מצדיקות את זה. איך יתכן שנשבר ממכת יד? -שווה בדיקה. האם נייד? אם זה שבר קטן על אחת כמה וכמה שפשוט לשחזר... בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו