עששת הנקה

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• עששת הנקה
    שירה
    19/02/2011

לקחתי את בתי בת השנה וחצי לבדיקה והרופאה איבחנה התחלה של עששת על שתי
    השיניים הקידמיות העליונות, מדובר בכתמים לבנים בחלק שקרוב לחניכיים ומתחתם "פס" חום בהיר דק יחסית... יתר השן נראית כרגיל.
    לגבי הכתם הלבן היא הסבירה שזו התחלה של עששת ולגבי הכתמים החומים הסבירה
    שאלו חיידקים שיושבים על השן ולעיתים נצבעים מכל מיני סיבות
    כרגע אנחנו במעקב ומוזמנים לעוד חצי שנה.
    כמובן שהתחלנו לצחצח בקפדנות, וכן הפסקתי להניק בלילה.
    אך עדיין אני מוטרדת מן הכתמים החומים, האם אלה לא עלולים להתפתח גם הם לעששת ?
    האם הם אמורים להעלם עם הצחצוח באיזשהו שלב ?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עששת הנקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עששת הנקה - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    19/02/2011

דאגתך מוצדקת לחלוטין אם האזור החום נגרם ע״י חיידקים שצובעים את השן ואין זו עששת מדוע הרופאה לא הסירה אותם? השן אמורה להיות לבנה. אני דואגת כמוך שאולי זו בכל זאת עששת. כל עוד הרופאה לא תגיע לשן לבנה אז קשה לי לשלול עששת מה גם שהייתה קיימת הנקה בלילה והתאור שלך מתאים לעששת. גם לכתמים הלבנים יש טיפול שלא סיפרת עליו. ממליצה שהרופא /ה יהיו מומחים לילדים. כל הכבוד לך על הערנות. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא אכן מומחית לילדים

שירה
    20/02/2011

וכן הזכירה איזשהו טיפול לחלק הלבן (שעוזר לשן בתהליך המינרליזציה) אבל בגלל שהקטנה התנגדה מאוד (!) היא אמרה שאולי לא כדאי עדיין להתחיל עם משחות כדי לא ליצור התניה שלילית לכל עניין הצחצוח וכו'

בנתיים, יש לציין , נדמה שבעקבות הצחצוח החלק החום הצטמצם מאוד. האם בכל זאת
    כדאי למהר ול"נקות" אותו במרפאת שיניים באופן יסודי וחד פעמי ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו