אוליגודונטיה מבודדת לבן שנתיים וחוד

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• אוליגודונטיה מבודדת לבן שנתיים וחוד
    מעין
    12/03/2011

שלום רב,
    אנחנו גרים בהולנד,יש לי בן בן שנתיים וחודשיים ועד לפני כחודשיים היו לו סה"כ 2 שיניים בפה ועד כה יצאו לו 5 שיניים (אתמול גיליתי עוד ביצבוץ חדש אז בעצם 6 שיניים)עשינו לו צילום פנורמי בשל החשש של חסר בשיניים ואכן גילינו כי יש לו סה"כ 11 שיני חלב ו4 שיניים קבועות (טוחנות). הוסבר לנו שבמקרים כאלו של חסר מולד של שיני חלב רוב הסיכויים הם שיחסרו הרבה שיניים קבועות.
    האבחנה היתה אוליגודונטיה מבודדת שאינה חלק מסינדרום.
    בפגישה עם מומחית פה ולסת שהיא גם מתמחה בתותבות הומלץ לנו להמתין שהילד יגדל (לפחות עוד שנה וחצי שנתיים-גיל 3.5 - 4) ואז לעשות תותבות ועל השתלות נדבר רק בגיל 18 (???????!!!!!!!)
    עד כה מצאתי מעט מידע ברשת על התופעה ויש עדיין הרבה שאלות שנותרו פתוחות...
    אודה לכם אם תוכלו לשפוך מעט אור על הנושא ברמה הפרקטית של הטיפול (את הסיבות לתופעה הבנתי כבר והם לא עוזרות לי להתקדם בינתיים עוד הבנתי כי אין דרך מוכחת ליצירת שינייים חדשות- ע"י תאי גזע לדוגמא (שיש לנו מאחותו ואולי תהייה התאמה) או שיש ואני אינני מודעת לה ואם כך אשמח לשמוע וללמוד .
    בעוד כחודש נבקר בארץ למשך שבועיים ואני מעוניינת להיוועץ ברופאים אנא המלצתכם על רופאים שיוכלו לייעץ לנו על הטיפול המתאים .
    האם באמת לא כדאי לבצע השתלות לפני גיל 18 ?
    צירפתי להודעה את הצילום הפנורמי...
    ייתכן שמיותר לציין, אך אני אוסיף בכל זאת, שאין לתאר את מידת ההפתעה שלנו לגילוי התופעה וכן הדאגה לשלומו הנפשי וביטחונו העצמי .
    היום אין בעיה עדיין, אך הילדים הם עם אכזר ויגיע הרגע שילדים יחלו לשאול אותו למה אין לו שיניים ואולי אף לצחוק על חשבונו ואני אעשה כל שביכולתי למנוע ממנו לחוות את החוויה המפוקפקת הזו ולכן אני מתעניינת מהו הגיל המוקדם ביותר בו ניתן לבצע השתלות ואיך זה מתבצע האם עושים הכל בבת אחת במידה ומדובר בכל כך הרבה שיניים?

בקיצור כל פיסת מידע תתקבל בברכה,
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוליגודונטיה מבודדת לבן שנתיים וחוד - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    12/03/2011

השאלה כתומה באמצע ולא הבנתי מה בא אחרי המילה השתלות. צריך יותר פרטים על מיקום השיניים שבקעו אילו שיניים ראו שצפויות לבקוע. הפתרון סביר להניח יהיה בשלבים. קודם כל בגיל הקטן צריך לשקם אסתטיקה ותפקוד. אם עי תותבות או עי הדבקות אדהזיביות לשיניים הקיימות. בעתיד - שתלים אולם התחום הזה מתפתח במרץ מדהים וגם הפתרונות האדהזיביים שבעקרון נדבקים למה שקיים בפה, כמובן תוך הקפדה על שמירת עקרונות צמיחת הלסת יכולים לפתור יפה ולא פולשני את הבעייה עד שניתן יהיה לבצע שתלים. גם השתלים שיהיו רלוונטיים אז קרוב לוודאי שהיום נחשבים לאחרית הימים. לפחות בנך נולד בתקופה בה התפתחות רפואת השיניים היא כזו שלא נצטרך תותבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוליגודונטיה מבודדת

מעין
    12/03/2011

ד''ר רויטל שסקין-בלצן שלום לך ותודה על תגובתך המהירה,
    אני מצרפת להודעה צילום פנורמי וסימנתי בנק' אדומה שיניים שבקעו...
    האם תוכלי להמליץ לי על רופאים בארץ שאוכל להגיע להתייעצות אצלם? אם זה מנוגד למדיניות לפורום אשמח לתשובה אישית במייל בבקשה, איני מתמצאת בתחום ואיני מכירה רופאים וכמו כן איני מכירה אף אחד עם מקרה כזה שיכול לתרום לי מניסיונו לגבי התמודדות...
    לא הבנתי כל כך מה היה קטוע בהודעה הקודמת ולכן אני מעתיקה אותה הנה שתוכלי לראות אותה במלואה ולענות על השאלות שהצגתי שם:

שלום רב,
    אנחנו גרים בהולנד,יש לי בן בן שנתיים וחודשיים ועד לפני כחודשיים היו לו סה"כ 2 שיניים בפה ועד כה יצאו לו 5 שיניים (אתמול גיליתי עוד ביצבוץ חדש אז בעצם 6 שיניים)עשינו לו צילום פנורמי בשל החשש של חסר בשיניים ואכן גילינו כי יש לו סה"כ 11 שיני חלב ו4 שיניים קבועות (טוחנות). הוסבר לנו שבמקרים כאלו של חסר מולד של שיני חלב רוב הסיכויים הם שיחסרו הרבה שיניים קבועות.
    האבחנה היתה אוליגודונטיה מבודדת שאינה חלק מסינדרום.
    בפגישה עם מומחית פה ולסת שהיא גם מתמחה בתותבות הומלץ לנו להמתין שהילד יגדל (לפחות עוד שנה וחצי שנתיים-גיל 3.5 - 4) ואז לעשות תותבות ועל השתלות נדבר רק בגיל 18 (???????!!!!!!!)
    עד כה מצאתי מעט מידע ברשת על התופעה ויש עדיין הרבה שאלות שנותרו פתוחות...
    אודה לכם אם תוכלו לשפוך מעט אור על הנושא ברמה הפרקטית של הטיפול (את הסיבות לתופעה הבנתי כבר והם לא עוזרות לי להתקדם בינתיים עוד הבנתי כי אין דרך מוכחת ליצירת שינייים חדשות- ע"י תאי גזע לדוגמא (שיש לנו מאחותו ואולי תהייה התאמה) או שיש ואני אינני מודעת לה ואם כך אשמח לשמוע וללמוד .
    בעוד כחודש נבקר בארץ למשך שבועיים ואני מעוניינת להיוועץ ברופאים אנא המלצתכם על רופאים שיוכלו לייעץ לנו על הטיפול המתאים .
    האם באמת לא כדאי לבצע השתלות לפני גיל 18 ?
    צירפתי להודעה את הצילום הפנורמי...
    ייתכן שמיותר לציין, אך אני אוסיף בכל זאת, שאין לתאר את מידת ההפתעה שלנו לגילוי התופעה וכן הדאגה לשלומו הנפשי וביטחונו העצמי .
    היום אין בעיה עדיין, אך הילדים הם עם אכזר ויגיע הרגע שילדים יחלו לשאול אותו למה אין לו שיניים ואולי אף לצחוק על חשבונו ואני אעשה כל שביכולתי למנוע ממנו לחוות את החוויה המפוקפקת הזו ולכן אני מתעניינת מהו הגיל המוקדם ביותר בו ניתן לבצע השתלות ואיך זה מתבצע האם עושים הכל בבת אחת במידה ומדובר בכל כך הרבה שיניים?

בקיצור כל פיסת מידע תתקבל בברכה,
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוליגודונטיה מבודדת - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    13/03/2011

מסכימה לכל מילה של פרופ סרנת אך בנוסף מזמינה אותך להגיע למחלקה לאסתטיקה שזו מחלקה חדשה בהדסה ירושלים שלדעתי תמצא אתגר במקרה. לגילוי נאות- אני משתלמת במחלקה זו ונראה לי כדאי להתמודד עם המקרה שם. כמובן שיש במוסד מחלקה מעולה לרפואת שיניים לילדים ועוד ועוד - החשיבה היא רחבה וקודם כל את תרגישי בטוחה יותר שיש מוצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוליגודונטיה מבודדת לבן שנתיים וחוד - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    13/03/2011

זו הפתעה לא נעימה אך תגובתכם כהורים מאד חשובה. בשלב זה התופעה אינה מציקה לילד עד גיל מאוחר יותר שאז מתפתחים הצרכים החברתיים. בגיל זה לעתים ניתן כבר לבצע תותבת כלשהיא אך חשוב מאד לבנות שיתוף פעולה חיובי אצל הילד מגיל רך. על ידי ביקורים סדירים ובנוסף על ידי שמירה קפדנית על בריאות , ונקיון השיניים שכן צומחות, כי בשלבים שונים הן תהוינה בסיס לטיפולים.
    קרוב לודאי שבמשך השנים ידרשו מומחים מדיסציפלינות שונות ,כמו מומחים לשיקום וכדומה אך חשוב לבנות בסיס קבוע להשגחה ויעוץ. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו