חניכיים נפוחות לבת שנתיים

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• חניכיים נפוחות לבת שנתיים
    מירב
    07/05/2011

שלום רב
    ביתי בת השנתיים וחודש מתלוננת מזה כשבוע על כאבי שיניים. מלבד תלונותיה יש חום הנע סביב ה 39- 40.5 מזה כשבוע לסירוגין עולה ויורד. היא אינה אוכלת כמעט כלום כבר שבוע ואינה מסוגלת אפילו לשתות מים, ירדה במשקל, והחניכיים שלה מאוד רגישות לחום וקור. ביומיים האחרונים התנפחו לה החניכיים עד כדי כך שהם מכסות הרבה את השיניים הקדמיות העליונות, החניכיים גם אדומות מאוד. ברור לי שישנה בעייה בפה, אני חושבת שהיא מצמיחה שיניים טוחנות. ביקרנו אצל רופא הילדים כבר פעמיים, הוא טוען שבקיעת שיניים אינה מסבירה חום עד כדי כך גבוה....
    תוכל לומר לי מה דעתך בעניין, מה יש לה? וכיצד ניתן להקל עליה את הסבל הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חניכיים נפוחות לבת שנתיים - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    08/05/2011

התיאור שנמסר קרוב לודאי אינו תוצאה של צמיחת שיניים, צדק רופא הילדים.
    שימו לב אם ישנן שלפוחיות קטנות או כיבים קטנים. בגיל זה יש לעתים קרובות תופעות דומות שמקורן בזיהום ויראלי . הדבר גורםם לסבל ולחום וכן החניכיים מודלקות.
    אין לתת טיפול אנטיביוטי. בדרך כלל המצב חולף לאחר כ10 ימים בערך.
    חשוב לדאוג לשתיה של דברים לא מגרים, וכן מאכלים קלים כולל גלידה , מעדנים , אך לא מיצי פירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו