גולה בחניכיים מספר פעמים

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• גולה בחניכיים מספר פעמים
    לי
    02/06/2011

בתי בת 7 ולפני כמעט שנה יצאה לה ג'ולה בחניכיים מתחת לשן בצד בלסת התחתונה. רופאת השיניים אבחנה שיש דלקת בשן ועקרה את השן. באמת לאחר מספר ימים הגולה נעלמה.
    לאחר חצי שנה הופיעה עוד ג'ולה והפעם בלסת העליונה באותו צד של השן התחתונה שנעקרה. שוב הרופאה מצאה דלקת בשורש השן ושהוא אכול לגמרי ובוצעה עקירה.
    שמו לה שומר מקום ולפני מספר ימים הילדה התלוננה שכואב לה באזור של השומר מקום. הרופאה הורידה אותו ואמרה לי לשטוף כמה ימים עם מי מלח. במקום יש ג'ולה קטנה - וזה ממש במקום של השן (ולא בצד החניכיים כמו שהיה בעבר) צמוד לשן שאחריה שהחזיקה את השומר מקום. אני מפחדת שעכשיו גם השן הזו עם דלקת וזה נובע משם. הרופאה אמרה שנעקוב. אני מפחדת מכל הסיפור הזה והשאלה איך אפשר לעצור את הדבר הזה? יכול להיות שזה חידק שמסתובב בפה? אולי צריך להפנות אותה לבדיקה כוללת יותר - כירורג/בי"ח ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גולה בחניכיים מספר פעמים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גולה בחניכיים מספר פעמים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    02/06/2011

הופעת פיסטולה בשן שטופלה מעידה על אי התאמת הטיפול לשן קשה בלי נתונים לקבוע כזו אבחנה כי איני יודעת את נקודת המוצא, איני יודעת מה הסיכוי שצפתה הרופאה לטיפול וזה לא הוגן לקבוע כשלון טיפולי דרך שאלה בפורום, בלי ממש להבין את המקרה אולם ברור שיעילות ונכונות הגישה הטיפולית מוטלות בספק בררי זאת עם הרופאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה חריג?

לי
    02/06/2011

כשזה קרה בלסת התחתונה אמרתי, טוב זאת שן שהחליפו סתימה (רופאה אחרת ביצעה את הסתימה הראשונה) אז אולי הגיוני אבל אחרי חצי שנה קורה בשן עליונה שגם טופלה ע"י רופא אחר וגם שנתיים וחצי לא נגעו בה מאז הסתימה ולא היתה בה שום בעיה. ועכשיו בשן שלידה.
    השאלה שלי היא אם זה יכול להיות לא קשור לטיפול בשן ספציפית אלא איזה חידק שמסתובב בפה או משהו כזה שמצריך טיפול מסוג אחר (אולי לא במרפאת שיניים) לפני שיצטרכו לעקור לה את כל השיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה חריג? - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    02/06/2011

לא ריאלי. גשי למומחה/ית לילדים וקבלי הערכה דנטלית למצב הקיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו