רווח בשינים קדמיות עליונות

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• רווח בשינים קדמיות עליונות
    יונתן
    07/06/2011

אני בן 16,
    רוב השיניים שלי ישרות, אבל יש לי דבר אחד שמפריע לי : יש בין בין 2 השיניים העליונות הקדמיות רווח, לא גדול במיוחד, אבל בהחלט לא קטן.

אני הלכתי לאורתודנט, והוא אמר לי שחבל לשים גשר (קוביות ברזל) בשיניים בשביל הרווח הזה, ואפשר לפנות לפתרונות אחרים שלא קשורים לאורתודנטיה - כמו ציפוי חרסינה למס' שיניים בודדות איפה שהרווח.
    הוא אמר לי שהבעיה היא אסתטית בלבד.

ביררתי על הציפוי חרסינה, והבנתי שזה מומלץ רק מגיל 18 ואני עוד צעיר,
    אבל הבנתי שיש פיתרון אחר - לשים חומר בין השיניים שיסגור את הרווח הבודד הזה, כאילו להוסיף לכל שן חומר דמוי שן וזה יסגור את הרווח.

רציתי לברר - האם הפיתרון הזה יכול להיות יעיל לרווח הבודד ? כי זה ממש מפריע לי מבחינה אסתטית ואני ממש רוצה לטפל ברווח הזה. לפני גיל 18.

אפשר עוד קצת מידע על הרעיון של סגירת הרווח על ידי הוספת חומר לכל שן? האם זה יהיה יעיל בגיל שלי ובמצב שלי? לכמה זמן זה יחזיק?

אשמח לתשובות
    תודה מראש
    חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רווח בשינים קדמיות עליונות - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/06/2011

אתה יכול לשאול עוד אורתודונט או להחליט שמתאים לך דוקא יישור ואפילו רק בגלל רווח זה. אולם ניתן - בדרך שמרנית- לא בציפויי חרסינה שאינם הפיכים אלא על ידי בניה בחומר מרוכב בטכניקה אדהזיבית לפסל את שיניים הקדמיות בדרך שתבטל את הרווח. זו דרך שמרנית וזולה לפתור את הבעייה והיא לגמרי הפיכה. אם מעניין אותך אדריך אותך בנושא .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו