בת שנה ושבעה חודשים ללא שיניים

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• בת שנה ושבעה חודשים ללא שיניים
    אלה. ק
    23/06/2011

שלום, בתי בת שנה ושבעה חודשים עדיין לא הצמיחה אף שן אחת. עד כמה הדבר הזה נפוץ????
    אין אפשרות לעשות לה צילום אלא עם טשטוש, דבר שאני לא רוצה.
    במקרה והתסריט הכי גרוע יתגשם, ואכן אין לה שיניים (לי חסרים שני שיניים). עד כמה זה חשוב להבחן מוקדם, האם יש מה לעשות בשלב זה. או בבכל מקרה צריך לחכות עד שניתן יהיה להשתיל, או מה שלא עושים במקרים אלה.
    אני די לחוצה קבלתי שתי חו"ד מנוגדות, רופא משפחה אומר שאין מה לדאוג עד גיל שנתיים וחצי והוא כן רואה משהו בחניכיים.
    רופאת שיניים ילדים אמרה שכן צריך לבדוק ובלי צילום היא לא יכולה להגיד כלום וכאמור היא לא עומדת בשקט כדי לעשות לה צילום פנורמי וגם צילום רגיל היא לא נותנת לעשות לה.
    אשמח ליעוצכם,
    אלה. ק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ושבעה חודשים ללא שיניים - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    23/06/2011

אם במשפחה יש חוסר שיניים , ייתכן שגם לילדה יש. במקרים כאלה ייתכן גם איחור בבקיעת השיניים.
    עם זאת ניתן לעשות צילום של האיזור הקדמי במרפאה ללא צורך בטשטוש בשיתוף פעולה עם ההורים., דבר שיתן מושג על מהות הבעיה. צילום פנורמי הוא לא רלונטי כלל בגיל זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו