מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נפילת שיניים לפני גיל 5אורלי14/11/2021
שלום ד"ר
שן ראשונה נפלה לנכדי בגיל 4 ו-8 חודשים.
אתמול נפלו 3 שיניים (גיל 4 ו- 10 חודשים)
האם הדבר הגיוני? נראה מאוד מוקדם.
עלי לציין שלא חווה מכה או נפילה
אומנם נראה גדול לגילו (גבוה) אך מעולם לא שמעתי על גיל כה מוקדם לתחלופת שיניים.
אשמח למענה והאם זקוק לבדיקת רופא שיניים
היה בבדיקה שיגרתית בגיל 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפילת שיניים לפני גיל 5
פרופ' חיים סרנת14/11/2021אם נפלו השיניים הקדמיות בלסת התחתונה ,הדבר יכול להחשב כנורמלי ותקין וקצת מוקדם.
ללא קשר אם היה בבדיקה בגיל 3 כדאי שיגש גם לבדיקה שגרתית שוב (ללא קשר לנשירה),* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים גדולות אצל חלד בן 8איסרא14/11/2021
בן 8 השיניים הקדמיות ממש גדולות ובולטות האם צריך יישור שיניים או שזה יסתדר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיניים גדולות אצל ילד בן 8
פרופ' חיים סרנת14/11/2021בגיל זה השיניים הקבועות הקדמיות שבוקעות בגיל זה נראות גדולות בראש הקטן. הראש יגדל ובראש מבוגר השיניים לא תראנה כל כך גדולות. בכל מקרה לפי התמונה הילד נראה נחמד ובגיל יותר מאוחר יש לבדוק האם גודל השיניים ומיקומן דורש טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחכןת לאיזה גיל בשביל להתחיל לבדוק אם צריך יישןר !1
איסרא14/11/2021עד איזה גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לחכןת לאיזה גיל בשביל להתחיל לבדוק אם צריך יישןר !1
פרופ' חיים סרנת14/11/2021אם ישנה בעיה מיוחדת, יוצאת דופן או מדאיגה, יש לגשת ולברר,בכל גיל. לרוב מתחילים בטיפול לאחר שחלק או רוב השיניים התחלפו . אך ניתן להתייעץ אם נראה מצב שאולי ידרוש טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד איזה גיל לחכות בשביל לקחת אותו לרופא
איסרא14/11/2021לפי מה שנראה לך בתמונה הם לא בולטות קצת החוצה ! כבר בקעו כל השיניים או שיש עוד שיניים עד איזה גיל לחכות בשביל לקחת אותו לרופא האם זה טבעי שהשיניים כך גדולות ובולטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט אמייל בשיני חלבאורטל09/11/2021
שלום רב, בני בן השנתיים וחצי עם "כתמים לבנים" על פני השיניים למעשה מאז בקיעת השן הראשונה. לעניות דעתי הכתמים מופיעים רק על חלק מהשיניים ולא כל כולם אבל הכתמים ברורים. בבדיקת רופא הומלץ על הקפדה על היגיינת הפה. השאלה שלי האם סביר להניח שהנזק יופיע גם בשיניים הטוחנות? האם יש דרך להמנע מנזקים בעתיד? מצרפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיעוט אמיל בשיני חלב
פרופ' חיים סרנת09/11/2021מתוך התמונה לא נראה חוסר בזגוגית (אמיל). יש שבר קל בשן החותכת הראשונה העליונה (שמאל מהאמצע) כנראה עקב חבלה כלשהי בעבר. אולי יש מעין כתמים לבנים שאינם סימן לדאגה.
ייתכן שיופיעו גם בשיניים הטוחנות. מתוך התמונה לא נראית לי סכנה או פגם בהתפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שיניים ללא טעם מנטה לילדים בני 12+גפן05/11/2021
האם יש משחת שיניים לילדים בני +12 שהיא *לא* בטעם של מנטה??
משחת שיניים לא בטעם מנטה
פרופ' חיים סרנת06/11/2021יש משחות שיניים לילדים גם בטעמים אחרים שנעימים לילדים ויעילים גם לילדים גדולים יותר.
ישנו מבחר לא קטן. דורש חיפוש בבתי מרקחת . לילדים גדולים יש לבדוק שכמות הפלואוריד במשחה תהיה בריכוז של מעל 1000 PPM.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל איך קוראים למשחות שיניים הללו
גפן08/11/2021אבל איך קוראים למשחות אלו?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איטום חריצים לשיניים קבועות וטיפול שיננית עם פולאוריעל26/10/2021
ילדה בת 8 הומלץ איטומי חריצים בשיניים קבועות וטיפול שיננית עם פלואור למרות שלא היה עד כה שום חור
באיזה חומרים חדשים משתמשים לאיטום?
האם החומר קלינפרו בטוח לשימוש באיטומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איטום חריצים לשיניים קבועות וראשוניות
פרופ' חיים סרנת27/10/2021איטום חריצים בשיניים קבועות וראשוניות עם חריצים עמוקים הוא טיפול מניעה מומלץ. החומרים בשימוש הם בעיקרון חומרים ממשפחת החומרים המשמשים לשחזורים (סתימות לבנות), אבל
בהרכב נוזלי המאפשר לחדור ולאטום את החריצים ולמנוע התיישבות רובד החיידקים הגורם לעששת.
קלינפרו הוא חומר מוכר ובשימוש נרחב לצורך איטומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן זמנית קדמית בגיל 11 שתשלים שן קבועה שנעקרהאוקסנה גיגי26/10/2021
שלום רב. הבת שלי נחבלה לפני שנתיים בשן הקדמית הקבועה שיצאה ממקומה בשלמותה. החזרנו והיינו במעקב אך זה לא צלח ונאלצנו לעקור אותה. כיום בת 11 וזקוקה לשן זמנית עד שיהיה מותר שתל בגיל 18. מה הפתרון המומלץ בגיל הזה?
שן זמנית קדמית בגיל 11
פרופ' חיים סרנת27/10/2021ההחלטה תלויה בשלב התפתחות המשנן. בדרך כלל בגיל זה המשנן הקדמי ,בדרך כלל עדיין לא התייצב. לדעתי עדיף להשתמש במכשיר נייד להשלמת השן החסרה ,הנותן בדרך כלל פתרון אסתטי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן חלב שצומחת עקום והאם זה נורמלינוטלי24/10/2021
שלום,
לתינוקת שלי בת השנה ושלושה חודשים צומחת שן בלסת התחתונה בצורה אלכסונית / (הכי ימנית למטה). האם זה נורמלי ויסתדר מעצמו? יש סיבה לדאגה?
שן חלב שצומחת עקום ואין כל סיבה מדאגה
פרופ' חיים סרנת24/10/2021אין כל סיבה לדאגה
הכתם הלבן הנראה בתמונה אינו שן חדשה שבוקעת אלא מעין גוש של תאים שהצטברו על פני השטח ושלאחר זמן מה נושרים ונעלמים ואין בהם שום סכנה.
Bohn's nodule* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוהי שן שצומחת בוודאות אז מה זה אומר
נטלי28/10/2021זוהי שן שצומחת אני רואה אותה בברור וגם נוגעת בה. אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני קבע ילדה בת 8 ונראה לפני בקיעהעינב כחלון18/10/2021
לבת שלי בת ה8 נפלו 2 השיניים הקדמיות לפני כ8 חודשים, אומנם בחצי חודש האחרון קצת נפוח שם ונראה לפני בקיעה אך לא יוצאים השיניים...צריך לראות רופא? או שזה עדיין בגדר התקין עד שנה?
בדרך כלל צמח לה יחסית מהר לאחר נפילה (או לפחות בצבץ...)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני קבע ילדה בת 8 קצת סבלנות
פרופ` חיים סרנת18/10/2021הילדה חמודה מאד .אם יש תפיחות שנראית לקראת בקיעה
נראה לי שעם קצת סבלנות השיניים תבקענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קבועה מעל שן חלב והאם יש צורך בהתערבותליאת17/10/2021
שלום,
לבני בקעה שן קבועה בחלק העליון של החניכיים מעל שן החלב (שן החלב מתנדנדת אך עדיין לא קרובה לנשירה).
האם לאחר ששן החלב תיפול, השן הקבועה תרד ותמצא את מקומה?
האם יש צורך בהתערבות?
מצ״ב תמונה
תודה מראש
שן קבועה מעל שן חלב והאם יש צורך בהתערבות
פרופ' חיים סרנת18/10/2021מצב זה דורש התערבות על מנת לאפשר כניסה של השן הקבועה למקומה הנכון. יש לפנות בהקדם לרופא שיניים מומחה לילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר טרומי כסוף - ילדה בת 3פזית13/10/2021
היי
האם ניתן להחליף כתר טרומי כסוף ללבן?
היום עשו לבת שלי 8 כתרים , 6 מהם נמצאים בחלק התחתון הקדמי של השיניים.
לא אסטתי כלל.
אשמח להבין אם יש אפשרות לשפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מניח שהטיפול נעשה תחת הרדמה כללית
פרופ חיים סרנת14/10/2021אני מניח שהטיפול נעשה תחת הרדמה כללית ובתך, ילדה צעירה.
לכן כרגע אין מה לעשות. בעתיד כלשהו, אם השיניים לא היו הרוסות מדי ויהיה שיתוף פעולה, אולי אפשר יהיה להחליף לכתרים בצבע בהיר.
זו תהיה בעיה גם טכנית וגם התנהגותית כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בשן - אפשר מעקב ללא צילוםקרן04/10/2021
שלום רב, לבתי בת ה8 יש חור בשן והרופא החליט שמאוד קטן ואין צורך בסתימה כרגע - עשינו צילום - ראה אותו לפני כחצי שנה. האם אפשרי לעשות מעקב אחר החור בלי צילום? לא כואבות לה השיניים - שיני חלב. תודה רבה.
חור בשן - מעקב ללא צילום
פרופ' חיים סרנת04/10/2021בדרך כלל כשמחליטים להשאיר נגע עששת בלי לטפל על ידי סתימה, כדאי להקפיד על צחצוח עם משחת פלואוריד וגם למרוח משחות המכילות פלואוריד על השיניים באופן מסודר, על מנת לעצור את התקדמות הנגע.
כל זמן שהוא קטן , יש צורך בצילום רנטגן לשם מעקב , ברווחים גדולים חצי שנה או יותר. אם לא נעצר יש צורך בטיפול-שחזור (סתימה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עששת בשיניים קדמיות של ילד בן 3נטע24/09/2021
הי.. לבני בן ה 3 התחילו סדקים שנראים כמו חורים בשתי השיניים הקדמיות שנראה שזה נוצר מעששת..אנחנו מצחצחים כל יום אך השפה העליונה מסתירה את החלק העליון של השיניים הקדמיות איפה שהחיבור לחניכיים ונראה שבגלל זה העששת ״יושבת״ טוב..
אמרו לי לחכות חצי שנה שהבן שלי יסכים להתעסקות בשיניים..
האם עדיף לחכות או לעשות טיפול בהרדמה מלאה..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עששת בשייניים קדמיות של ילד בן 3
פרופ' חיים סרנת25/09/2021הדבר תלוי בשלב התפתחות הנגע , אם הוא התחלתי יש אמצעים למניעת התפתחותו ועצירת הנגע. זאת כמובן ביעוץ ופיקוח של רופא שיניים מומחה לילדים. אם הנגע כבר גדול יותר אפשר לטפל בו ואם זו רק שן אחת או שתיים ניתן לטפל בסדציה (טשטוש)
ללא צורך בהרדמה כללית. (שיתוף פעולה בגיל 3 וחצי לא שונה בהרבה מבגיל 3)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שן - תינוקהדר דלאל15/08/2021
שלום, הבן שלי בן 9 וחצי חודשים. בקעו לו שתי שיניים מרכזיות תחתונות. כעת אני רואה שמתחילה לבקוע שם מרכזית לעליונה, אבל רק אחת. ולא שתיים. האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה!
בקיעת שן תינוק
פרופ' חיים סרנת15/08/2021לא נראית לי סיבה לדאגה . לא פעם יש הבדלים בזמני הבקיעה
,בעיקר בשיניים הראשוניות. תן לזמן לעשות את שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בן 13 ואני לא בטוח אם יש לי שן בינהאיתן14/08/2021
( בן 13 ) לפני כמה ימים הרגשתי במאחורה של הפה שלי כמו שן טוחנת אבל חצי ממנה מכוסה בעור, כשנכנסתי לאינטרנט ראיתי שקוראים לזה שם בינה אבל הראו בכל התמונות שהי יושבת בזווית משופעת אבל שלי היא ישרה והיא בגובה של כל השיניים האחרות, גם ראיתי ששיניי בינה צומחות בדרך כלל בגיל 16-17 או יותר, גם כואב לי שאני נוגע בחלק מסוים של העור של ה לסת (השן לא כואבת)
אני בן 13 האם יש לי שן בינה
פרופ' חיים סרנת14/08/2021קרוב לוודאי שזו לא שן בינה. בגיל 12, לפעמים יותר מאוחר קצת בוקעת הטוחנת השנייה. שן הבינה היא בעצם הטוחנת השלישית.
תספור מאמצע הפה לכל כיוון תהיינה לך 7 שיניים כלומר 14 בסך הכל. כשתבקענה שיני הבינה תתוסף שן אחת בכל ארבעת הצדדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בחניכיים ילד בן שנהרחל13/08/2021
שלום רב,
בני בן שנה ושלושה חודשים נפל לפני כחודש על הפנים עם המוצץ בפה, כתוצאה מהמכה המוצץ נדחף למעלה ופצע את החלק העליון של החניכיים בדיוק בחלק המחבר בין השפה העליונה לחך.
כמובן שיצא דם אך לאחר קירור המקום פסק הדם והילד נרגע. שאלתי היא האם החלק הזה יכול להתאחות לבד או שיש צורך בהתערבות כלשהי ? משום שעד היום נראה שהחלק לא התחבר מחדש. האם יש לכך השלכות כלשהן ?
מצ"ב תמונות .
תודה
מכה בחניכיים לבן שנה
פרופ' חיים סרנת14/08/2021לפי הסיפור והתמונה נראה שכדאי להתייעץ עם מומחה ברפואת שיניים לילדים. ייתכן ועקב המכה מתפתח תהליך סביב השן הדורש התיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)