שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    טלי
    08/07/2011

שלום רב,
    אני עומדת להינשא ושומרת נידה ולא קיימתי יחסי מין אלא לאחר שאנשא. לעיתים יש לי ביוץ מוקדם ואיני מעוניינת לטול הורמונים. לא אוכל להמתין תמיד 7 ימים מתום מווסת כפי שנהוג בקרב שומרות נידה ולכן על מנת לנסות להיכנס להריון (איני צעירה) יהא עלי לקיים יחסי מין מיד בתום הדימום. ואולם, בהתאם להלכה שאני שומרת, עלי לבצע בדיקה ידנית לוודא שאין עוד דם ואני חוששת לפצוע את עצמי. מעולם לא השתמשתי אפילו בטמפונים. לשם ביצוע הבדיקה הייתי מסתפקת בהעברת טישו או מגבון על הפתח של איבר המין (כמו שמנגבים תמיד אחרי הטלת שתן) אך אני חושבת שזה יכול לפספס דימום פנימי יותר שלא הגיע עדיין לפתח הנרתיק. אשמח להמלצה. תודה רבה ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר דליה מנסור-שווקה
    09/07/2011

אם תבדקי את עצמך עם טמפון לא יהיה לך פצע או דימום שאינו וסתי , אך אם הביוץ נופל על ימי הנידה יש דרך לטפל בכך ובהצלחה אך הכל לאחר שתנשאי כמובן.מאחלת לך מזל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טלי
    09/07/2011

ראשית תודה על תשובתך ועל איחוליך. 1. קודם כל טמפון זה רעיון טוב אך העניין הוא שמעולם גם לא השתמשתי בטמפון. איני יודעת אפילו עד כמה עמוק אני יכולה להחדיר את הטמפון כדי לא לפגוע חלילה בשחלות. 2. לגבי זה שהביוץ יפול בתקופת הנידה: ההגדרה לתקופת הנידה היא בעייתית. למעשה מדובר בימי המחזור ובשבעה ימים שלאחר המחזור. כיוון שאצלי מן הסתם הביוץ יפול לפחות בתקופה של השבעה ימים שלאחר המחזור חשבתי לבצע את אותה בדיקה וברגע שלא יהיו סימני דם לנסות אז להכנס להריון. זאת כיוון שאיני מעוניינת לטול הורמונים - האם יש אופציה אחרת?? שוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו