מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום וסתי ארוך ולא אופייניחסוי06/01/2013
שלום,
קיימתי לראשונה יחסי מין עם בן הזוג שלי לפני המחזור.
המחזור במשך כל השנים היה מחזור סדיר ללא יוצא מן הכלל, עם סטייה של יום-יומיים, בשנתים האחרונות מחזור קבוע של 30 יום. יום לפני הדימום המאסיבי - כאבי בטן קלים וכתמי דם דלים בתחילת יום שנעלמים עד לפנות הבוקר הבא, בו מתחיל הדימום הרציני. דימום של 4-5 ימים בדר"כ, בעבר היה 7.
בגיל 16 לקחתי גלולות בגלל כאבי מחזור עזים ופצעונים בפנים, למשך פחות משנה.
קיימנו יחסי מין בדיוק שבוע לפני המחזור, לאחר שכבר התחילו סימנים להתחלה שלו - גודש ורגישות בחזה, יותר פצעונים בפנים, ונפיחות - סימנים שמופיעים אצלי שבוע וקצת לפני כל מחזור, שוב בלי יוצא מן הכלל.
בזמן קיום היחסים לא היה דימום, למעט טיפות בודדות בניגוב לאחר מכן. (בהתייחס לקרום הבתולין, משמע ככל הנראה הוא לא נקרע?)
לא הייתי על גלולות. את הגלולה הראשונה לקחתי 6 ימים אחרי, ביום שבו היו כמה כתמים וכאבה קצת הבטן, ומאז המשכתי.
הדימום יום אחרי היה דימום מאסיבי עם הפרשה די מוצקה אבל גמישה (ג'לית) של חומר שקוף. הרגשתי גם את היציאה של הגושים האלה. כאבי המחזור כרגיל היו חזקים מאוד והזדקקתי למשככי כאבים ביום הראשון והשני לדימום החזק.
6 ימים היה דימום חזק, החזה הגדוש נהיה רך ונורמלי לאחר היום הראשון, וביום השני למחרת החל להתקשות שוב וככה הוא גם עכשיו - קרה לי גם לאורך כל המחזור הראשון של הגלולות לפני 3 שנים.
הגושים השקופים בדימום נעלמו ביום השני לקראת השלישי לדימום, והוא נמשך כרגיל עד היום השישי.
ביום השביעי היה מעט מאוד דם - כמו מעין שאריות של מחזור, כמו תמיד, חוץ מזה שהדימום נמשך יותר זמן. בערב כבר לא היו סימנים לדם.
היום זה היום השמיני - ויש דימום די אדום (וקצת כתום) וסמיך, לא משמעותי, אבל קיים.
אני יודעת שחלק מתופעות הלוואי של הגלולות זה דימומים ספונטאניים בתקופה הראשונה שאמורים לחלוף, אבל במקרה הזה הדימום סמוך לדימום הוסת.
דבר נוסף: יום לאחר היחסים הייתה לי דלקת בשתן שעברה כעבור יומיים בעזרת פרוביוטיקה ואנטיביוטיקה.
בן הזוג שלי ללא כל מחלה ויראלית או חיידקית (כלומר גם לא יכול להעביר אלי כלום).
האם יש ממה לחשוש? או שהדבר נראה תקין בינתיים, ופשוט לחכות לוסת הבאה לראות כיצד היא מתנהגת?
תודה רבה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום וסתי ארוך ולא אופייני - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה07/01/2013עדיף להיבדק אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, הייתי אצל רופא נשים
חסוי09/01/2013והוא אמר שזה בגלל הגלולות וזה יעבור... היום אני ביום 10 ועדיין יש כתמי דם קלים.
אבל בנוסף, היום קיבלתי תוצאות בדיקות תרבית שתן מלפני יומיים: "צמיחה מעורבת של מספר חיידקים".
(הדם לא מהשתן).
האם יכול להיות קשר בין הדברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נערה מתבגרת ואיחור בקבלת המחזור
אובחנתי עם מיקרואדנומה
נטילת פוסטינור ותופעות לוואי קשות
בת 15 וחצי בערך שישה חודשים היא לא קיבלה מחזור
תחילת מחזור עם דם שחור וקרישי דם והאם תקין
דימום לאחר מחזור לילדה בת 12
דילוג על גלולה למניעת היריון, האם מוגנת
מחזור ראשון - ילדה בת 12
שחלות פוליציסטיות מהן ההשלכות לטווח הרחוק
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?