מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת גלולותחסוי31/01/2013
שלום,
הייתי לוקחת גלולות estelle בעבר (בגיל 16), והפסקתי למשך שנתיים עד עכשיו, גיל 19.
אני בחפיסה שניה שלי, והגלולות משפיעות עליי ממש לרעה: גודש משמעותי בשדיים וכאבים מאוד עזים, עד כדי כאבים רק במגע.
החלטתי לקחת גלולות אסטל, כי הן מאוד עזרו לעור הפנים שלי, וגם עכשיו מאוד יעילות, אבל מאוד קשה לי לתפקד איתן. גם לא השמנתי איתן (שזה מאוד חשוב לי כי קשה לי מאוד לשמור על המשקל והגזרה הנוכחיים שלי שאני מאוד מרוצה מהם..)
הייתי אצל גניקולוג והוא נתן לי מרשם לגלולות mercilon, שבהן מינון נמוך יותר.
אני מודאגת:
שמעתי מבנות רבות שלקחו מרסילון שהן גורמות להשמנה ממש (אולי בגלל חומר ממס מסוים?), ושהפנים שלהן התמלאו בפצעונים.
גם היו סיפורים על גלולות שלא נספגו בדם...
כעת אני מודאגת בנוגע להחלפת הגלולות - שלא יגרמו לתופעות לא רצויות כפי שציינתי לעיל, ובין היתר קיים החשש של ההחלפה בגלל עניין הספיגה: המחזור שלי בלי הגלולות סדיר, 30 יום... כך שאני לא אוכל לדעת אם הגלולות באמת נספגות ופועלות, בהתחשב בכך שאני פעילה מינית.
בנוסף, האם החלפת הגלולות תגרום לתופעות לוואי כגון דימומים? (כמו בחפיסה הראשונה)
אשמח לשמוע המלצה בנושא - מה כדאי לעשות, האם כדאי לחזור להתייעצות נוספת עם הרופא? להחליף גלולות בכל זאת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה01/02/2013תמיד את יכולה לפנות לרופא שיתאים לך גלולה אחרת , אבל קודם תנסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בעניין הספיגה?
חסוי02/02/2013הרי יש חומרי המסה שונים בגלולות, ויתכן שבמרסילון החומר אכן שונה והן לא ייספגו בדם ולא אדע זאת... האם יש דרך לוודא ולבדוק עם תחילת השימוש האם הן נספגות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נערה מתבגרת ואיחור בקבלת המחזור
אובחנתי עם מיקרואדנומה
נטילת פוסטינור ותופעות לוואי קשות
בת 15 וחצי בערך שישה חודשים היא לא קיבלה מחזור
תחילת מחזור עם דם שחור וקרישי דם והאם תקין
דימום לאחר מחזור לילדה בת 12
דילוג על גלולה למניעת היריון, האם מוגנת
מחזור ראשון - ילדה בת 12
שחלות פוליציסטיות מהן ההשלכות לטווח הרחוק
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?