התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    אנונימית
    24/03/2013

שלום, אני בת 16 ואני לוקחת גלולות למניעת הריון כבר חודשיים.
    שמתי לב מאז שהחבר שלי התחיל לגמור בפנים ומאז שאני נוטלת גלולות, יש לי ריח שונה מהנרתיק מבדרך כלל, וההפרשות הנורמליות השתנו, יש יותר הפרשות צהובות מאשר סתם לבנות-שקופות כמו פעם. אך מאז שאני נוטלת את הגלולות יש לי ריח מוזר וחזק, עליתי במשקל והשדיים שלי גדלו.
    עניין הריח וההפרשות אמור להסתדר עד שהגוף יסתגל לחלוטין לגלולות?
    בנוסף לכך, האם אני מוגנת גם בזמן המחזור ובזמן ההפסקה בין חפיסה לחפיסה?
    היתה לי דלקת בדרכי השתן לפני כשלושה חודשים, לפני שהתחלתי לקחת גלולות. בגלל שאמא שלי לא יודעת על כך שאני מקיימת יחסי מין עם חבר שלי אמרתי לה שבטח התקררתי וזו הסיבה לדלקת. לאחר טיפול עם אנטיביוטיקה של חמישה ימים עברתי בדיקה חוזרת ובה נאמר שהדלקת עברה. אחותי שאלה אותי אם הדלקת הייתה בגלל יחסי מין ואמרתי לה שכמובן שלא. חיפשתי מידע באינטרנט והבנתי שהסיבה יכלה להיות באמת בגלל יחסי המין. מה לעשות כדי להמנע מלחלות שוב? האם זה מסוכן?
    עוד שאלה. יש לי היסטוריה משפחתית בנוגע לסרטן השד והרחם. אמא שלי נבדקה ואינה נושאת את הגנים למחלות אלו. שמעתי על בדיקות שגרתיות כל שנה ואפילו על חיסון נגד סרטן צוואר הרחם. אני יודעת שגלולות לא מגנות מפני מחלות אלו ולכן אני קצת דואגת.
    מה לעשות? ללכת לגניקולוג לבדיקות שנתיות? כמעקב? זהו עניין נורא מלחיץ.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ד``ר דגנית סמואל
    25/03/2013

נתחיל מהסוף: מרגע שהתחלת לקיים יחסי מין את צריכה להיבדק עי רופא נשים פעמיים בשנה כשיגרה.
    זה נכון שכתוצאה מנטילת גלולות יתכנו שינויים במבנה הגוף כמו גדילת שדיים.
    עניין הריח וההפרשות יכול לנבוע מדברים שונים ועל כן לדעתי כדאי שתיבדקי עי רופא נשים בשל נושא זה.
    לגבי דלקות בדרכי שתן-ניתן לקבל טיפול מונע כנגדן ויחסי מין יכולים להיות אלה שמעוררים אותן. טיפול מונע ימנע זאת.
    חיסון נגד סרטן צוואר הרחם הוא רעיון טוב עבורך, בעיקר משום שאינך מקפידה על שימוש בקונדום וחושפת את עצמך למחלות מין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אנונימית
    27/03/2013

תוכלי לענות על שאלתי, האם אני מוגנת גם בזמן המחזור ובזמן ההפסקה בין חפיסה לחפיסה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

ד``ר דגנית סמואל
    27/03/2013

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו