כאבי מחזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי מחזור
    דניאל
    08/04/2008

שלום ד"ר, אז ככה, אני סובלת מכאבים מאד מאד חזקים במחזור, אני בת 14 קיבלתי לפני שנתיים ומאז אני או על כדורים חזקים, או שוכבת במיטה מבלי יכולת לתפקד, יכול להיות שזה מעיד על בעיה? מה כדאי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי מחזור

הוספת תגובה

• לדניאל שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    08/04/2008

אז ראשית ברצוני "לנחם" אותך, אינך היחידה.
    נכון צרת רבים אינה נחמה, והבעיה מאד נפוצה, נערות רבות מתמודדות איתה מדי חודש.
    אז אני מפנה אותך לשאלתה של אורטל ולתשובה שנתתי לה.

שלום אורטל,
    קודם כל אני יכול לנחם אותך שאת לא לבד. חלק גדול מן הנערות בגילך סובלות ממה שקרוי כאבי מחזור, ובשפת הרופאים דיסמנוריאה.
    הכאב נגרם מהתכווצויות של הרחם בזמן ולקראת הדימום הוסתי. הכאבים יכולים להיות בעוצמה משתנה אצל נשים שונות, ובתקופות שונות אצל כל אשה.
    יש הטוענים שהם חזקים יותר לפני הלידה הראשונה ונחלשים מאוחר יותר. גם עובדה זו לא תמיד נכונה.
    למזלנו הטיפול קל למדי ומצליח ברובם הגדול של הנשים להעביר את הכאב, או להפחית אותו במידה ניכרת.
    הטיפול המקובל הוא בתכשירים ממשפחת האספירין, הנמכרים בשוק תחת שמות שונים כמו נורופן נקסין ארטופן וכו'.
    הדרך הנכונה היא להתחיל בטיפול עם הופעת הדימום הוסתי ולפני הופעת הכאב.
    במידה והכאב מופיע לפני הדימום, ראוי היה להתחיל את הטיפול מיד עם הופעת הכאב ולפני התגברות הכאב, או הופעת הכאב החזק.
    חשוב מאד לדעת שכל התרופות הנ"ל עלולות לגרום לכיב בקיבה ודימום ממערכת העיכול אצל נשים הרגישות לכך. ולכן רצוי לקחת תרופות אלה עם האוכל, ולא על קיבה ריקה.
    במידה והטיפול הרגיל אינו עוזר, אז ניתן להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון. הגלולות יעילות ביותר לטיפול בכאב, אבל הטיפול בהן כרוך בלקיחת הגלולות במהלך 21 יום בחודש.
    במקרים הנדירים בהם גם הטיפול בגלולות אינו מסיייע במניעת כאבי המחזור, מתפרסמות לאחרונה עבודות בהן גלולות נלקחות משך שלשה ואף ששה מחזורים רצוף, ללא הפסקה וללא דימום וסתי בתקופה זו.
    בכל מקרה, תמיד יש מקום להוועץ ברופא המטפל שיחליט על הטיפול המתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עצה בשבילך.

שולי
    24/04/2008

בתור אחות לצרה אני אשמח לעזור לך כמה שאפשר.
    גם אני הייתי לוקחת כדורים נגד כאבים שבלעדיהם לא יכולתי לתפקד בכלל. (אצלי הכאב הוא בגב התחתון) אך לא מזמן גיליתי שיטה חדשה וטבעית אבל דורשת השקעה להפחית באופן משמעותי את הכאבים.
    אני מקווה שאוכל להסביר לך את זה בכתב... אז ככה, כל בערך שעה או אפילו פחות הולכים לשרותים וכשיושבים על האסלה צריך עם הידיים על הבטן ללחוץ ובאותו הזמן להתקופף ואז לחזור, להזדקף ולהרפות. צריך לחזור על הפעולה הרבה פעמים (אני עושה לפחות עשרים כל פעם) ואז יצאו לך פשוט גושים של דם.
    מבחינה פיזית מה שקורה זה שאת בעצם מכווצת את הרחם בצורה חיצונית ומוציאה את הדם במקום שהרחם שלך יעשה את זה בעצמו ויגרום לכאבים.
    השיטה הזאת לוקחת זמן אבל היא גם מנטרלת את הצורך שלך בתחבושות (הדם יוצא רק בשרותים) עם הזמן לומדים להרגיש שהדם עומד לצאת והולכים לשרותים כמו להשתין. כמובן שאי אפשר להשתמש בטמפונים.
    חוץ מזה, לי אישית ספורט עוזר להקלה בכאבים.
    אז זהו, מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו