טיפול במחזור קשה מאד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול במחזור קשה מאד
    שלי
    08/05/2014

שלום רב,
    בתי בת 16 סובלת (כמוני וכמו אחיותיי ואמי) ממחזור קשה מאד.
    מחזור סדיר, 10 ימי דימום מסיביים (פד הכי עבה שיש שמוחלף אחת לשעתיים שלוש), התכווצויות כואבות (הלידות היו לי כואבות פחות)בחילות ומצבי רוח.
    היא לקחה כדורי "מינולט" חודשיים שבהם היה לה דימום ללא הפסקה.
    הרופאה החליפה לה ל"מיקרוגינון" לשלושה חודשיים שבהם היא קיבלה מחזור ללא הפסקה ונזקקה לעירוי חומר לקרישה (וגם כדורי אקסקפרון לקרישה).
    בשלושה חודשים אחרונים היא לקחה כדורי "סז'וניק", חודשיים רצוף לא היה לה מחזור אבל אחרי חודשיים (היא לא שכחה לקחת אף כדור) הגיע המחזור והיא שוב שלושה שבועות מדממת מסיבית.
    היום היא קיבלה במיון כדורי אקסקפרון שוב לקרישה.
    יש לה המוגלובין 10 והוא בירידה ויש לה פריטין3!
    היא עשתה בדיקות הורמונליות שיצאו תקינות לגמרי וגם אולטרה סאונד רחם שיצא תקין (עובי רירית 12 מ"מ עם שחלות תקינות)
    יתר מטריד מהדימום היה מצב הרוח המדוכדך שלה.
    היא פשוט מיואשת מהמחזור ומהמצב שבו עשרה ימים בחודש היא מנוטרלת, סובלת , כואבת וחסרת שליטה על הגוף שלה.
    הרופאה שהתייעצתי איתה אמרה שיש שתי אופציות נוספות גלולות בשם "פרוגילוטון" וגלולות "דיאנה" (שאחותי לוקחת כאמור מאותה סיבה כבר המון שנים בהצלחה רבה).
    רציתי , אם אפשר לקבל את חוות דעתך.
    איזה מהן היית ממליצה? או שכדאי לשקול טיפול אחר?
    תודה מראש על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במחזור קשה מאד

הוספת תגובה

• טיפול במחזור קשה מאד - תגובה

ד``ר דגנית סמואל
    17/05/2014

הצלחת הטיפול משתנה ממטופלת למטופלת. לכל אחת יכולה לעזור גלולה אחרת ובכל זאת, בשלב זה הייתי מנסה קלייר או סרזט עם הרבה סבלנות.
    כמובן שיש לבדוק גם תפקודי קרישה אם לא נבדקו עדיין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו