מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב דוקטורבתיה17/04/2008
בתי התחילה לצאת עם מיש/הו מבוגר ממנה, היא בס"ה בת 13 ואני חוששת שהיא תקיים איתו יחסי מין למרות שלדעתי מוקדם מדי, אני גם פוחדת שאינה מודעת לאמצעי מניעה בצורה מספקת. כיצד אפשר לשוחח איתה על כך בעדינות, אולי את היכול להמליץ לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבתיה שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/04/2008בעיה קשה ללדת ילדים, נכון....?
ובכן בעייתך אינה ייחודית. אני בטוח שכל אם נתקלת בבעיה דומה עם הגיעה בתה לגיל בגרות.
השאלה בן כמה הבחור/ילד איתו היא יוצאת.
במידה והוא מעבר לגיל 16-17 יהיו יחסי מין במוקדם או במאוחר. במידה והוא מבוגר מכך יתכן שיש אפילו היבט חוקי לנושא, ועלייך לברר זאת במקומות המתאימים.
ביחס לשאלתך.
הגישה משתנה, ותלויה מאד ביחסים בינכם עד כאן. הדבר תלוי גם באופי הנערה/ילדה, ובמידת התפתחותה המינית.
הייתי מתחיל בשלב ראשון לפתוח את כל הנושא לשיחה . במידה ולא דברתם על הנושא עד עכשו, יהיה מאד משונה לקפוץ "ישר למים" עכשו, רק משום שבתך החלה לצאת עם בחור.
דרך טובה תהיה לספר לה מנסיונך את בעבר.
עלייך להבין שאיסור פשוט על יציאה עם הבחור, או אזהרה בנוסח " שלא תעיזי..." וכו' תהיה חסרת משמעות, ולפעמים תגרום לדווקא.
אם היא רק התחילה לצאת עם הבחור, ולא יצאה קודם עם גברים אחרים, יהיה זה גם מוקדם מדי להתחיל לדבר איתה על אמצעי מניעה. הדבר עשוי להלחיץ ואולי אפילו לאתגר אותה לנסות.
ברגע שמערכת היחסים איתה תהיה מספיק פתוחה, אני בטוח שגם הקשר יהיה טוב יותר, ואז , בבוא הזמן, קחי אותה לרופא נשים, שיסביר לה את נושא אמצעי המניעה.
דרך אגב, זה גם הזמן לחשוב על חיסון נגד סרטן צוואר הרחם.
הכנסי לאתר www.hpv.co.il
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נערה מתבגרת ואיחור בקבלת המחזור
אובחנתי עם מיקרואדנומה
נטילת פוסטינור ותופעות לוואי קשות
בת 15 וחצי בערך שישה חודשים היא לא קיבלה מחזור
תחילת מחזור עם דם שחור וקרישי דם והאם תקין
דימום לאחר מחזור לילדה בת 12
דילוג על גלולה למניעת היריון, האם מוגנת
מחזור ראשון - ילדה בת 12
שחלות פוליציסטיות מהן ההשלכות לטווח הרחוק
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?