שאלות שונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות שונות
    מישהי
    23/06/2008

שלום אני בת 16 וברצוני לשאול כמה שאלות:

קודם כל באיבר המין שלי השפתיים הקטנות ממש בולטות יותר מהשפתיים הגדולות וגם באיזור הדגדגן זה בולט יותר. השאלה שלי היא האם זה בסדר? פשוט אני מתביישת ללכת לגיניקולוג אם אני אצתרך. אני גם נוהגת לאונן ע"י שפשוף בדגדגן ואני מצליחה להגיע לפורקן מיני (אורגזמה) וקורה שאני מאוננת הרבה ואז הדגדגן שלי ממש מתנפח ממש, האם זה בסדר? האם זה לא ישפיע על הפוריות שלי או על הפסקת המחזור שלי??
    רציתי להגיד גם שניסתי להנות מהחדרת אצבעות אבל זה כואב לי אני יכולה להחדיר רק אצבע אחת יותר מאחת זה כואב לי(אני בתולה, לא קיימתי יחסי מין) האם זה בסדר שזה כואב או שאפילו שאני בתולה זה לא אמור לכאוב??
    המחזור שלי גם לא סדיר כל כך. לפני חודשיים קיבלתי מחזור, זה לא היה כמו מחזור זה נמרח כזה ולא היה כמעט כלום, ובאותו חודש קרה לי פעם שנייה אותו הדבר.
    ובחודש הזה היה לי מחזור אבל מעט יותר מהרגיל ולא היו לי תופעות שיש לי בדרך כלל לפני מחזור, וגם לא היו לי כאבים בכלל. האם זה בסדר האם המחזור יסתדר ויהיה נורמלי?

אשמח לקבל תשובה. :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות שונות

הוספת תגובה

• למישהי שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    23/06/2008

צורת איבר המין שונה מאשה לאשה, בדיוק כשם שצורת הפנים, האף ואיברים אחרים בגוף משתנים.
    כשתגדלי ולא תהיה בעיה בתפקוד המיני, אז תדעי שהכל נורמלי ורגיל אצלך.

בזמן גירוי מיני, ביחסי מין או אוננות, הדגדגן מתמלא בדם ותופח. התופעה נורמלית לחלוטין.

לא. אוננות לא תשפיע על הפוריות, ולא תגרום להפסקת הוסת.

הכנסת האצבע לתוך הנרתיק דרך קרום הבתולים יכולה לכאוב. המקום צר. עם הזמן, אם באוננות, או בקיום יחסי מין, האזור יתרחב והכאב יעלם.

בגילך המחזור אינו צריך להיות סדיר. אין שום סיבה לדאגה, עם הזמן גם המחזור יסתדר ויהפוך לסדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :-)

מישהי
    24/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו