מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית גדילה?אנה13/08/2008
אני בת 14.5, שוקלת 36 ק"ג וגובהי 1.47. קיבלתי מחזור בגיל 12 [כבר אז הופיע שיער הערווה כך שסימני ההתבגרות הופיעו] ויחסית לשאר הילדים בגילי אני נמוכה מאוד, וקטנה מאוד מבחינה פיזית=> מבנה הגוף שלי צר וקטן ביותר. גם ההורים שלי לא גבוהים, בערך 1.60 כל אחד מהם ולכן אני לא ממש מצפה לגבוהה הרבה =(. עוד דבר חשוב שמדאיג אותי הוא התפתחות החזה. החזה של אחותי בת ה-15.5 הוא במידה DD80 ושל אימה שלי הוא D85. שלי בניגוד אליהם A70. במשפחה, רק החזה שלי ממש קטן. של דודותי, בנות דודותיי, סבתותיי של כולם ממש גדול C+. לדעתי אני לא ממש מפותחת כי התזונה שלי אינה מכילה ירקות, אני ממש לא אוהבת ירקות. ההתפתחות של אחותי הייתה מהירה מאוד, כבר בגיל 10היה לה חזה די גדול וההתפתחות שלי היא איטית מאוד, לכן אני לא מוצאת מקום להשוות בינינו.. האם החזה שלי ישאר בגודל כזה או שיהיה בגודל ההמוצע של משפחתי? האם אני אמשיך לגדול מבחינה פיזית? למה החזה שלי לא גדל בניגוד לכל המשפחה שלי? זה מאוד מטריד אותי! יש סיכוי שהוא ישאר ככה? =( עוד דבר חשוב- הוא טיפה כואב לי שאני נוגעת בו, במיוחד בפיטמות. הכאב הזה מופיע רק שאני נוגעת בו וכבר מזמן לא כאב לי בצורה זו או אחרת החזה.. השאלה שלי היא למה הוא כואב? האם זהו סימן גדילה אף על פי שזה כואב רק שאני נוגעת? תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוראים לי שירה לא אנה..
אנה13/08/2008לא יודעת למה כתוב אנה =|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנה שלום,
ד''ר יעקב אורבך14/08/2008שאלתך מורכבת ואינה כולה בתחום רופא הנשים.
יש מקום לפנות לרופא ילדים ולבדוק באמצעות צילום של פרק כף היד מה מצבך מבחינה של גדילה עתידית.
הבנתי שקבלת וסת, אך לא ציינת האם הדימום סדיר. נקודה זו חשובה להבנה של מידת הבשלות של המערכת ההורמונלית.
הייתי מציע לך לפנות גם לרופא נשים על מנת לבצע בדיקות הורמונליות שיוכלו לתת מושג לגבי הבשלות של המערכת ההורמונלית שלך.
לגבי הרגישות בחזה, לא הייתי מיחס לכך חשיבות גדולה.
לגבי גדילת החזה, הדבר תלוי במספר גורמים ביניהם בשלות הורמונלית, עליה במשקל ושיעור גדילה עתידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נערה מתבגרת ואיחור בקבלת המחזור
אובחנתי עם מיקרואדנומה
נטילת פוסטינור ותופעות לוואי קשות
בת 15 וחצי בערך שישה חודשים היא לא קיבלה מחזור
תחילת מחזור עם דם שחור וקרישי דם והאם תקין
דימום לאחר מחזור לילדה בת 12
דילוג על גלולה למניעת היריון, האם מוגנת
מחזור ראשון - ילדה בת 12
שחלות פוליציסטיות מהן ההשלכות לטווח הרחוק
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?