דימום בזמן שימוש בגלולות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום בזמן שימוש בגלולות.
    מעין
    22/09/2008

שלום (: לפני מספר שבועות קיבלתי מרשם מרופאת הנשים שלי עבור גלולות, אחרי שהיא שאלה אותי מספר שאלות וערכה בדיקה גופנית (קיימתי יחסי מין בעבר) החלטנו שאני אשתמש במדבקות למניעת הריון בשם "אוורה" (אוורה- מדבקה טרנסדרמלית). זו פעם ראשונה שאני משתמשת באמצעי מניעה מסוג כזה- מעולם לא השתמשתי בגלולות/ מדבקות בעבר רק, בקונדום. פעלתי ע"פ ההוראות של הרופאה והחוברת המצורפת, בימים הראשונים סבלתי מכאבי בטן מאוד כואבים והקאתי (גם בעבר, בלי קשר למדבקה סבלתי מתופעות אלה). השבוע השני (היום- 21.9) הדבקתי את המדבקה החדשה (אומנם לא צוין אם יש להקפיד על שעות, אך העדפתי להחליף את המדבקה סמוך לשעה כמו בשבוע שעבר), לא סבלתי מתופעות לוואי חריגות אך לקראת הערב, הופיע לי דימום של מחזור כבד שהיה דומה לימים הראשונים של הדימום. איך הדבר הגיוני? המחזור שלי הסתיים ועד לאותו הבוקר היו רק שאריות אחרות של דם יבש שנספג בתחבושת דקיקה והיום בערב הופיע דימום כבד. אני מניחה שקיים קשר בין הדימום למדבקה, אך האם יש צורך לבדיקה אצל רופאת הנשים שלי? זו תופעה חריגה או רגילה? לא קימתי יחסי מין בחודשים האחרונים או מגע מיני לא מוגן. תודה מראש (: ממעין בת 19 (בקרוב).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימום בזמן שימוש בגלולות.

הוספת תגובה

• למעין שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    23/09/2008

אם לא קיימת יחסי מין בחודשים האחרונים, הרי שאין לך בעיה.
    דימום עם מדבקות, או עם גלולות למניעת הריון , בחודשים הראשונים הינו נפוץ ביותר. עד 50% מן הנשים מדממות עם אמצעי מניעה חדש בחודש הראשון. הדבר אינו מהווה סיבה לדאגה.
    המשיכי את המדבקות עד הסוף, כלומר עוד מדבקה אחת.
    במידה וגם בחודש הבא יופיע דימום תוך השימוש במדבקה, יש מקום להוועץ ברופאת הנשים ביחס להמשך השימוש במדבקות או לעבור לגלולות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו