מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהלינוי15/12/2008
יש לי בעיה אישית ואשמח אם אוכל לקבל עזרה ולדעת מהי. אני בת 15 ובחודשיים האחרונים לא קיבלתי מחזור, לפני חודש הייתה לי הפרשה מאוד קטנה של דם והיא לא חזרה על עצמה. המחזור הראשון שלי היה לפני כ4-3 חודשים. לאחר מכן התחילו להופיע הפרשות סמיכות אך ללא ריח חריף או חריג. בנוסף להפרשות יש לי אדמומיות באזור, וגירוד שלפעמים גורם לפצעים. אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני רזה למרות שאני אוכלת. אני מתביישת ללכת לגניקולוג ואשמח אם אוכל לקבל עזרה. האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה, לינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינוי שלום,
ד''ר יעקב אורבך17/12/2008שאלתך מורכבת משתי שאלות.
שאלה ראשונה נוגעת להעלמות הוסת למספר חודשים.
אני מניח שאינך מקיימת יחסי מין. במידה וכן עלייך לפנות בדחיפות לרופא נשים.
אל וסת לתקופות משתנות אצל נערות צעירות אינו מהווה בעיה. אלה תופעות שכיחות עם ההתחלה של הפעילות ההורמונלית. הדברים יסתדרו עם השנים.
הפרשה נרתיקית אצל נערה צעירה שאינה מקיימת יחסי מין, ברוב המקרים אינה מהווה בעיה אלא אם כן היא מגרדת או בעלת ריח בלתי נעים.
במקרים אלה יש להבדק על ידי רופא לשלול דלקת מקומית, פצע, או גירוי של האזור מסיבה שונה.
במקרה שלך אייני יודע מה הגורם לפצעים. הגרוד עצמו, שלך, או עצם ההפרשה. יש לבדוק זאת. בכל מקרה עד הבדיקה אצל הרופא אני ממליץ בחום לא לגרד את המקום.
אייני חושב שיש סיבה להתבייש לפני בדיקה אצל רופא נשים. כמו שציינתי מספר פעמים, הבדיקה אינה כואבת או מביכה כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לינוי17/12/2008תודה רבה על העזרה, איני מקיימת יחסי מין. אין ריח חריג להפרשות, רק הן סמיכות ויש לי את האדמומיות מדי פעם, יש ימים שבכלל לא מגרד ואדום ויש ימים שכן. האם זה יכול להיות בגלל מגני תחתון? שוב תודה, לינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללינוי שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/12/2008בהחלט כן .
נסי להחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נערה מתבגרת ואיחור בקבלת המחזור
אובחנתי עם מיקרואדנומה
נטילת פוסטינור ותופעות לוואי קשות
בת 15 וחצי בערך שישה חודשים היא לא קיבלה מחזור
תחילת מחזור עם דם שחור וקרישי דם והאם תקין
דימום לאחר מחזור לילדה בת 12
דילוג על גלולה למניעת היריון, האם מוגנת
מחזור ראשון - ילדה בת 12
שחלות פוליציסטיות מהן ההשלכות לטווח הרחוק
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?