מחזור לא סדיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזור לא סדיר
    נטע
    18/04/2009

אני בת 18 וקיבלתי את המחזור הראשון שלי בכיתה ה'.
    אני עדייין בתולה ומאז ועד היום המחזור אינו סדיר בכלל.
    ישנן פעמים שבו הוא מגיע אחרי חודשיים ולפעמים אחרי 4-6 חודשים ובד"כ הוא מתקיים 5-7 ימים (בערך 4-3 ימים של זרימה רציפה ובאחרים זה ההתחלה/סיום).
    אני לא יודעת מה נחשב לזרימה חזקה במחזור אבל אני לא חושבת שהזרימה שלי חזקה מהממוצע...
    חברות שלי אמרו לי לקחת גלולות בשביל שהמחזור יוסדר אבל אני לא רוצה להתחיל עם גלולות כיוון שאני משתדלת להמנע מלהכניס הורמונים מיותרים לגוף.
    חוץ מזה העובדה שהוא אינו סדיר לא מפריעה לי בכלל.

האם עליי לדאוג לכך שהמחזור יוסדר (גם אם לא מפריעה לי העובדה הזו) מסיבות רפואיות בהווה או בעתיד ?

תודה (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחזור לא סדיר

הוספת תגובה

• לנטע שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    19/04/2009

דימום נרתיקי לא סדיר אינו מהווה בעיה כל זמן שאין סיבה פטולוגית (חולנית) הגורמת לאי סדירות.
    אם אינך מקימת יחסי מין, ואינך מעונינת להרות, עלייך לפנות לרופא נשים על מנת לברר שאי הזסדירות בוסת אינה נגרמת כתוצאה מבעיה הורמונלית המצריכה טיפול.
    במידה ולא תמצא בעיה כזו, אינך צריכה לחשוש.
    גלולות ניתנות על מנת להפחית את כמות הדימום הוסתי, למנוע כאבי מחזור וכמובן למנוע הריון.
    אם אף אחת מן הסיבות אינה ישימה במקרה שלך, אין סיבה לקחת גלולות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו