גלולות וכולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות וכולסטרול
    מ.ר.
    28/04/2009

שלום,

אני בת 18 ונוטלת גלולות מסוג מינס (כשנה). בבדיקת דם שעשיתי לאחרונה נמצאו רמות כולסטרול גבוהות:

כולסטרול כללי - 275
    כולסטרול HDL - 40
    כולסטרול LDL - 193
    טריגליצרידים 213

אין בעיה של השמנה. במשפחתי יש בעיה של כולסטרול גבוה, וגם לפני נטילת הגלולות רמות הכולסטרול שלי היו גבוהות אך פחות מעכשיו.

ברצוני לציין שאני מעדיפה לא לוותר על גלולות ורציתי לדעת אילו אפשרויות יש לי (האם יש סוג גלולות שלא גורם לעלייה בכולסטרול?, האם אני צריכה להתחיל ליטול כדורים נגד כולסטרול)

התחלתי לקחת גלולות לפני כשנה בגלל דימומים קשים במחזור (10 ימים) ואנמיה. אך בחודשיים האחרונים אני גם מקיימת יחסים.

תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות וכולסטרול

הוספת תגובה

• למ.ר שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    29/04/2009

אומנם נתקלתי במספר מקרים בהם הגלולות גרמו לעליה ברמת הכולסטרול בדם.
    לפנייך מספר אפשרויות.
    אפשר לנסות להפסיק את הגלולות לחודש חודשיים ולחזור על הבדיקה. במידה ויש ירידה משמעותית ברמת הכולסטרול, הגלולות הן כנראה הבעיה.
    אפשרות אחרת, לנסות לעבור למדבקות, או טבעת נרתיקית, נובה רינג. במקרים אלה הספיגה של ההורמונים אינה דרך המעי והכבד, אלא דרך העור ישירות לדם.
    לגבי טיפול בשומני הדם, תצטרכי לפנות לרופא המתמחה בכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו