מחזור-שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזור-שאלה
    דנה
    10/07/2009

אני קיבלתי מחזור בגיל 13 ועכששיו אני בת 16 וחצי.
    במשך הזמן-מיום שקיבלתי המחזור היה סדיר וקיבלתי כל 21 יום,ואח''כ עם הזמן התחלתיע לקלבל כל 31 יום. המחזור נמשך 6 ימים והיו לי כאבים נוראיים ביום יומיים הריאשונים. ועם הזמן בחצי שנה האחרונה שמתי לב שהמחזור ניהיה כל פעם יותר ויותר קצרף,עם הוא נימשך 6 ימים,אז =הוא היה 5 ימים ואז 4 ועכשיו הגיע לכך שהחודש הוא היה יומיים. לא עשיתי דיאטה,ףלא הייתי במתח נפשי ואני לא מרקיימת יחסי מין בכלל.
    אני בזמן המחזור נוטלת כדור רוקסט(הידוע כפאראצטאמול) הוא ניתן ללא מרשם. ורק בזמן המחזור אני לוקחת אותו. הפעם בחודש הזה היו לי כאבים נוראיים שלא יכולתי לסבול,אז לקחתי ביום 4 כדורים בהבדל של 3-4 שעות כל כדור,ואכן עזר. יום למחרת היו לי גם כאבים נוראיים ואז לקחתי עוד 2 כדורים-ז''א סה''כ לחקחתי 6 כדוקים,ולאחר הכדור השישי שמתי לב שניפסק המחזור.
    ובכללל החודש המחזור היה נורא מוזר: הוא התחיל ב7.7 ורק כאשר בדקתי עם הנייר האם יש מחזור אז הייתה טיפה,ועל התחבושת לא הייתה. ווככה כל היום רק כאשר בדקתי עם נייר ועל התחבושת כלום. ב8.7 היה מחזור רגיל כאשר לקחתי 4 כדורים לכאבים. ב9.7 היה מחזור רגיל עד שבערב לקחתי כדור שני לכאבים ומאותו הזמן הפסיק המחזור.
    והיום ב 10.7 יש רק טיפות ולא דימום כך שאני משתמשת רק במגם תחתון ולא בתחבושת. וזה גם לא דימום של דם ממש אדום אלא רק ורוד-אדום ממש לא משהו שאפשר לשים אליו לב.
    הכאב אומנם הפסיק אבךל איתו גם המחזור הפסיק.
    מה דעתך?
    האם כל זה בסדר?
    האם כל זה לא קשור לכדור שלקחתי?
    האם הכדור הזה רוקאסט לא משפיע על הריון בעתיד?
    ומה עליי לעשות< אני צריכה דאוג או שהכל תקין ונורמלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחזור-שאלה

הוספת תגובה

• לנטלי שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    11/07/2009

לא אמרת האם את מקיימת יחסי מין. השאלה הזו משנה את כל ההתיחסות ל"בעיה" שלך.
    במידה ולא, אייני רואה שום בעיה. הייתי מציע שתפני לרופא נשים ביחס לכאבי המחזור. יש פתרונות טובים יותר מאשר רוקסט, שיתנו לך פתרון גם לבעיות אחרות.
    בכל מקרה הרוקסט לא גרם נזק להריון עתידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה רבה לך!

דנה
    11/07/2009

עזרת לי מאוד,ורציתי לשאול אותך האם קיים מצב של מחזור בין יום אחד או יומיים האם זה נורמלי?
    ומה הסיבה לכך שהמחזור ניהיה כזה החודש?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו