האם אני בטוחה מפני הריון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני בטוחה מפני הריון?
    מירב
    26/08/2009

התחלתי לקחת גלולות של פמינט לראשונה לפני כמעט שבועיים אך התחלתי לקחת ביום השני למחזור. האם אני יכולה לקיים יחסי מין ללא חשש מהריון בלתי רצוי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני בטוחה מפני הריון?

הוספת תגובה

• תיקון טעות

מירב
    26/08/2009

אני לוקחת את הגלולות רק כשבוע כבר ולא שבועיים.
    זה משנה הרבה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ומניעת הריון

ד''ר אורלי גולדשטיק
    26/08/2009

מירב שלום,
    יעילות הגלולה למניעת הריון אינה מוחלטת, ועל כן תמיד מומלץ לשלב שימוש בגלולה בשימוש בקונדום.

היעילות המקסימלית בחפיסה הראשונה מתקבלת אם מתחילים ביום הראשון.
    אם לא, הייתי ממליצה להמתין כשבועיים מתחילת החפיסה.
    בכל אופן, אני ממליצה לשלב גם קונדום (גם למניעת העברת מחלות מין וגם על מנת להגדיל את יעילות ההגנה נגד הריון בלתי רצוי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

מירב
    26/08/2009

אני סומכת על גלולות כשם שאני סומכת על קונדום ולכן לא אשלב בניהם.
    הבנתי שההגנה מתקבלת במידה ולוקחים את הגלולה הראשונה 24 שעות אחרי תחילת המחזור, מה שנראה לי היה.
    בכל זאת לחכות עוד שבוע ובנתיים להיות עם קונדום? או שאני יכולה לסמוך על הגלולות? יש לי העדפה בולטת על גלולות על פני קונדום, בגלל ההרגשה של בלי.
    ועוד שאלה: במידה וקיימתי יחסי מין מספר פעמים כמה ימים רצוף אחד אחרי השני, האם פוסטינור יעזור לכולם במידה ואני לוקחת אותו בזמן? (טווח של 5 ימים מקיום יחסי המין האחרונים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו