מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי בעקבות פוסטינוריעל07/09/2009
לקחתי פוסטינור פעמיים בחודש האחרון בגלל שחשבתי שיש סכנה להיכנס להריון. בימים האחרונות אני מרגישה כאבים, מעין דקירות בשדיים, שהבנתי שזו עלולה להיות תופעת לוואי אפשרית.אבל אני מרגישה גם איזשהו לחץ בחזה באיזור הלב. לא היו תופעות לוואי מורגשות בפעם הקודמת שלקחתי פוסטינור. אני לא לוקחת גלולות. האם הלחץ הזה יכול להיות קשור לפוסטינור והאם יש לבדוק אותו? אצל איזה רופא? גם הייתי שמחה לדעת איזה עוד סכנות יש בלקיחת 2 פוסטינור בטווח קצר כל כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור
ד''ר אורלי גולדשטיק09/09/2009שלום יעל,
אני שמחה שהישתמשת בפוסטינור בעת הצורך, אולם פוסטינור מיועד למניעת הריון בחרום בלבד, ועליך לדאוג להישתמש באמצעי מניעה קבוע. לשם כך, עליך לפנות לרופא או רופאת נשים לקבל יעוץ. לא לשכוח בכל מיקרה להישתמש בקונדום ומין בטוח !
תופעות הלוואי הנפוצות של פוסטינור הינן: שינויים בדימום הווסתי (יתכן איחור וייתכן גם דימום מוקדם), גודש בשדיים, בחילות, כאבי ראש, כאבי בטן, הקאות ושילשולים. תופעות לוואי נדירות יותר : היווצרות של ציסטות שחלתיות, דכאון, עליה במשקל.
לחץ בחזה אינו תופעת לוואי שכיחה של פוסטינור.
לפיכך, אני ממליצה לך:
1. לפנות לרופא/ת נשים לקבל יעוץ לגבי אמצעי מניעה קבוע.
2. לפנות לרופא/ת המשפחה לבירור התלונות של לחץ בחזה.
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי בעקבות פוסטינור
יעל09/09/2009תודה רבה.
בפעם הקודמת שלקחתי פוסטינור הופיע גם דימום קודם למחזור שהבנתי שזוהי הפעולה שעושה הפוסטינור. כבר עברו 5 ימים מאז שלקחתי את הפוסטינור השני וטרם הופיע הדימום. זה אומר שהגלולה לא עבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסטינור
ד''ר אורלי גולדשטיק09/09/2009שלום יעל,
זה לא אומר שהגלולה לא עבדה.
פוסטינור יכול לגרום להקדמה של הדימום הווסתי וגם לאיחור של הדימום הווסתי.
אם לא יהיה דימום שבועיים אחרי שלקחת את הפוסטינור, עליך לבצע בדיקת הריון. אם היא תהייה שלילית, המחזור יגיע אבל באיחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפןסטינור-שאלה
שלי12/03/2010אם קיבלתי מחזור חמישה ימים אחרי נטילת הגלולה זה אומר שהכל בסדר??ואין הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים על הפנים
ליאת18/01/2011שלום,לקחתי פוסטינור לפני שבוע ויומיים. לאחר שישה ימים מהלקיחה הופיע לי המחזור ללא תופעות כמו הכאבים וכדומה. בימים האחרונים התחילו להופיע לי הרבה פצעים על הפנים ואדמומיות. יש לציין כי בדר"כ פני חלקות יחסית ומעולם לא היו אדומות מפצעים כמו עכשיו.
האם זה חלק מהתופעות הרגילות בגלל ההורמונים? האם ניתן לעשות משהו עם זה?
אשמח לתשובה מהירה! תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסטינור לאם מניקה
הגר12/10/2009היי רציתי לדעת האם אני יכולה לקחת פוסטינור כיוון שאני מניקה. קיימתי יחסים ללא אמצעי מניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נערה מתבגרת ואיחור בקבלת המחזור
אובחנתי עם מיקרואדנומה
נטילת פוסטינור ותופעות לוואי קשות
בת 15 וחצי בערך שישה חודשים היא לא קיבלה מחזור
תחילת מחזור עם דם שחור וקרישי דם והאם תקין
דימום לאחר מחזור לילדה בת 12
דילוג על גלולה למניעת היריון, האם מוגנת
מחזור ראשון - ילדה בת 12
שחלות פוליציסטיות מהן ההשלכות לטווח הרחוק
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?