גלולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות
    מירב
    13/09/2009

הי, יש לי 2 שאלות:

האם אני מוגנת גם ביום ה21 לגלולות? (ז"א נגיד וקיימתי יחסית ביום ה21, האם אני מוגנת לאחר מכן ב7 ימים ולא צריכה לקחת פוסטינור או להשתמש בקונדום באותו יום בגלל שזה היום האחרון בו אני לוקחת גלולות?)

ואם אני מוגנת ב7 ימים שבהם אני עושה הפסקה מגלולות, אז איך אם אני מפספסת גלולה ההגנה נפגמת?

ושאלה אחרונה, התחלתי לקחת גלולות בפעם ראשונה(ואני כבר בחפיסה השניה), ויש לי תנודות נוראיות במצבי הרוח ובלבול. אפשר לשייך את זה לגלולות? ואם כן תוך כמה זמן הגוף אמור להסתגל ולהתייצב? זה נורא מתסכל.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות

הוספת תגובה

• גלולות

ד''ר אורלי גולדשטיק
    13/09/2009

שלום מירב,
    1. את מוגנת ביום ה-21 של חפיסת הגלולות ואת מוגנת גם בהפסקה של 7 ימים (בתנאי שלקחת 21 גלולות ברצף). אין צורך לקחת פוסטינור בזמן ההפסקה של 7 ימים בין החפיסות.
    2. אם את שוכחת גלולה במהלך החפיסה ההגנה ניפגמת בגלל שלא לקחת 21 גלולות ברצף.
    3. תמיד מומלץ להישתמש בקונדום בנוסף לגלולה, כי היעילות שלהגלולה במניעת הריון היא בערך 95% והקונדום מעלה את יעילות אמציע המניעה נגד הריון. כמובן שהקונדום חשוב גם למניעת העברה של מחלות מין, שהגלולה אינה מונעת.
    4. תנודות במצב רוח יכולות להיות תגובה לשימוש בגלולות. מקובל שתקופת ההתרגלות וההסתגלות לגלולה היא כ-3 מחזורי טיפול. אני מבינה שקשה לך. אם המצב לא ישתפר בהמשך, פני לרופא הנשים שלך וביחד תחליטו אם לשנות את הטיפול או לא.
    שנה טובה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וחג שמח:)

מירב
    14/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו