מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסים שכאלה...אדווה23/09/2009
הי...כמה שאלות ...
1.אם אני וחבר שלי מתגפפים ומתחככים כשאנו עירומים (לא חדירה) רק חיכוך כדי להרגיש.....האם יש בכך איזהשהו סיכון להיריון??
2.אם אני חושבת הלאה רציתי לשאול:אני שונאת לקחת כדורים לגופי...חושבת שזה לא בריא כל החומרים האלה ותופעות הלוואי...חשבתי לשכב עם קונדום בלבד.השאלה אם זה חוסר אחריות?מהתיעצות עם בחורות גדולות ממני מאוד אומרות שהן רק עם קונדום ולא קרה להן כלום....אני רוצה לנסות אבל דוחה את המועד מרוב חשש שמא הוא יקרע למשל..מה לעשות?אני מתארת לעצמי שהוא לא ייקרע כל הזמן אבל חוששת שמא אכרי כל התנסות אכנס ללחץ כדי לבדוק.מה דעתך?
תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהירות !
ד''ר אורלי גולדשטיק23/09/2009שלום אדווה,
הנה התשובות :
1. כן, יכול להיווצר הריון בכל מצב שבו זרעון (אפילו אחד) מצליח להיכנס לתוך הנרתיק. יש פליטה של נוזל המכיל מעט נרעונים עוד לפני האורגזמה הגברית, ואם הנוזל הזה נפלט בפתח הנרתיק (גם אם לא ממש בתוך הנרתיק) הזרעונים יכולים לכנס פנימה ולהפרות ביצית ..... כמובן שהסיכוי לכך קטן יותר מאשר בזמן יחסים עם חדירה לתוך הנרתיק, אבל יש סיכון מסויים להריון.
2. לדעתי קונדום הינו אמצעי מניעה מצויין. הוא מאפשר הגנה מפני מספר רב של מחלות העוברות במגע מיני, וגם נותן הגנה של כ-90% מהריון בלתי רצוי. כדי לשפר את היעילות במניעת הריון ניתן להוסיף אמצעי מניעה נוסף (גלולות, קוטלי זרע וכו'). אולי החשש שלך מהגלולות אינו מוצדק. אני ממליצה לך לפנות ליעוץ מסודר אצל רופא נשים, ולדעתי יהיה מצויין אם גם החבר יהיה נוכח ביעוץ, כדי לקבל מידע מדוייק ומהימן שיעזור לכם להחליט באיזה אמצעי מניעה להישתמש.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו בבקשה..
אדווה24/09/2009אורלי שלום!קודם כל תודה על תשובתך המהירה והמובנית!בכל זאת דבר אחד שלא הבנתי שרשמת:ציינת קוטלי זרע ..מהו?שמעתי שזה סוג של קונדום אבל גם באחד האתרים ראיתי שיש בו סיכון כי הוא עלול להיקרע יותר מאשר הקונדומים כמו דורקס פליי למשל שהבנתי שמתאים לפעמים הראשונות...
ואם כבר בקונדומים...אני מאוד רוצה רק להיות עם קונדום אבל מה צריך לדעת כדי שלא יקרע או יהיה "פנצ'ר"? זה ישמע אולי טיפשי לשאול אבל אם זה פעם ראשונה זה לא אומר שהבחור מתאמץ לחדור ואין בכך סיכון לקריעה?
תודה מראש וחתימה טובה גם לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל שכחתי.וזה אולי חשוב ..
אדווה24/09/2009שכחתי לציין כי יש לי בעייה בעיניים ,אני משתמשת פעם בשבוע למשל במשחה אנטיביוטית בשם סינטומיצין ו/או טוברקס וחוששת שזה מפחית מיעילות הגלולות וחבל שסתם אטול (ניסיתי חודש שעבר זה הגביר את היובש והפחיד אותי מהחמרה וגם מחוסר יעילות...אז הפסקתי...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב
ד''ר אורלי גולדשטיק24/09/2009אני חוזרת ומציעה לפנות ליעוץ מפורט והדרכה בנושאי אמצעי מניעה אצל רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נערה מתבגרת ואיחור בקבלת המחזור
אובחנתי עם מיקרואדנומה
נטילת פוסטינור ותופעות לוואי קשות
בת 15 וחצי בערך שישה חודשים היא לא קיבלה מחזור
תחילת מחזור עם דם שחור וקרישי דם והאם תקין
דימום לאחר מחזור לילדה בת 12
דילוג על גלולה למניעת היריון, האם מוגנת
מחזור ראשון - ילדה בת 12
שחלות פוליציסטיות מהן ההשלכות לטווח הרחוק
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?