מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלותאלכס26/12/2010
שלום.
קיבלתי מחזור בגיל 12,
ומאז ומתמיד היו לי בעיות עם המחזור, הוא היה מאחר בחצי שנה ואז נמשך שבועיים, וכבר בגיל 14 פניתי לגיניקולוג שאמר לי לקחת גלולות.
אני נגד גלולות, המשפחה שלי נגד גלולות.
כיום אני בת 17, בקרוב 18.
לפעמים המחזור מגיע בתאריך סדיר מספר חודשים ואז שוב מאחר.
בשלושת החודשים האחרונים הוא היה סדיר והחודש הוא איחר בשבועיים וחצי.
לפני כחצי שנה ניגשתי שוב לאותו הגיניקולוג, הוא הגיב בכעס ונזף בי, הוא אמר שיש לי בעיות רציניות עם המחזור ואם לא אקח גלולות, לא אוכל להיכנס להריון בעתיד.
עשיתי בדיקות דם ואולטרסאונד, לא נמצאה אצלי שום בעיה.
אני מפחדת ממה שהוא אמר, איני רוצה להגיע למצב שבו לא אוכל ללדת ילדים.
כל הגיניקולוגים אומרים לי חד משמעית לקחת גלולות.
אף גיניקולוג אפילו לא ניסה לחפש דרך אחרת לעזור לי חוץ מהגלולות.
האם הוא צדק בקשר להריון? האם יש דרך אחרת חוץ מגלולות?
שאלה נוספת היא, לפני זמן רב הרופאה שלי הבחינה בגושים בחזה שלי, אני חושבת שהם היו שם מאז ומתמיד. היא המליצה לי להיבדק אבל לא עשיתי זאת. הגושים לא מפריעים לי, כמובן שעם ללחוץ עליהם התחושה תיהיה לא נעימה עד כדי כאב לא משמעותי, הגושים הם בשתי הצדדים.
אני לא יודעת עם זה חשוב אבל ירשתי מאימי חזה מאוד קטן, גובהי נמוך ובעבר הייתי בתת משקל קל, כיום אני בתת משקל ממש לא משמעותי.
תודה מראש על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל28/12/2010לא נטילת הגלולות ולא אי נטילת הגלולות יעזרו או יפגעו בפריון שלך.
ראשית יש לבצע ברור מלא מדוע המחזור שלך לא סדיר ועד כמה הוא לא סדיר ולפי זה לראות אם יש צורך לטפל ואיך.
נושא השד מחייב מעקב פעם בשנה לפחות עי כירורג. לפי המלצתו תראי איך להמשיך את המעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע למחזור
אלכס30/12/2010עשיתי בדיקות דם ואולטרה סאונד והגיניקולוג אמר שהוא לא יודע מדוע המחזור מאחר.
מה שכן, הוא אמר שאם לא לטפל בבעייה הזאת בעזרת גלולות ולתת למחזור להמשיך
לאחר, תיהיה לי בעיה להביא ילדים בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נערה מתבגרת ואיחור בקבלת המחזור
אובחנתי עם מיקרואדנומה
נטילת פוסטינור ותופעות לוואי קשות
בת 15 וחצי בערך שישה חודשים היא לא קיבלה מחזור
תחילת מחזור עם דם שחור וקרישי דם והאם תקין
דימום לאחר מחזור לילדה בת 12
דילוג על גלולה למניעת היריון, האם מוגנת
מחזור ראשון - ילדה בת 12
שחלות פוליציסטיות מהן ההשלכות לטווח הרחוק
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?