שאלה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה
    טליה
    12/02/2011

ד"ר שלום,
    יש לי שאלה שכל רופא נותן לי עליה מענה אחר.
    אחרי תקופה ארוכה שאני וחבר שלי יצאנו הופיע לו הרפס השפתיים (מסתבר שיש לו עוד מהילדות). קיימנו מין אוראלי, כשהיה הפצע נמנענו, אבל קיימנו יום לפני שהופיע לו העקצוץ (בלי הפצע). אחרי שהפצע הגליד ועבר המשכנו בשלנו כרגיל, לא השקעתי בזה הרבה מחשבה (גם כי פעם הסבירו לי שיש הרפס שפתיים ויש גניטלי, והסתבר שגם בזה של השפתיים אפשר להדבק בדרכי המין).
    לי מעולם לא הופיע פצע הרפס בשפתיים, למרות שלאמי יש ואף פעם לא נמנעתי מלנשק אותה בשפתיים (בילדות אפילו כשהיה לה פצע). יש רופאים הטוענים כי עם החשיפה לנגיף במשך החיים הגוף מפתח נוגדנים שאמורים למנוע הדבקה נוספת, ומצד שני אני נורא לחוצה, האם יש סיכוי להדבק?
    אף פעם לא הופיעו לי פצעים, גם בתקופות הכי לחוצות שהיו לי. כמו כן עברתי הסרת שיער בלייזר בפות ולא היו שום תסמינים\סימנים.

אודה מאוד על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה - תגובה

ד``ר דגנית סמואל
    21/02/2011

הסיכוי להדבקה הוא העיקר בפצע קיים אך יתכן לעיתים נדירות גם מהפרשה מעטה ונסתרת של הוירוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו